Știrile zilei

Ultima „ispravă” a PNL în județul Buzău

Vă mai aduceți aminte de mult trâmbițata Bancă de Gene a județului Buzău, proiectul acela de interes național pentru care s-au făcut eforturi uriașe? Ei bine, la nici șase luni de la înființarea instituției cu rol esențial în prezervarea sutelor de specii de legume autohtone, omul care a creat, practic, banca a fost îndepărtat.

Părintele Costel Vânătoru, cercetător de renume, doctor în horticultură și membru al Academiei de Științe Agricole din România, a fost înlocuit din funcție de noua guvernare PNL, care a decis să își impună oamenii proprii chiar și acolo unde instituțiile erau conduse de adevărați profesioniști.

Așa se face că ieri, în urma unor jocuri politice la nivel central, PNL a decis să îl îndepărteze pe Costel Vânătoru pentru a-i face loc directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian Chesnoiu.

După demiterea prefectului, PNL „rade” încă un profesionist: Pr. Costel Vânătoru.

Cel din urmă se afla la un eveniment la Sinaia împreună cu directorii județeni, când a primit o decizie de delegare la Banca de Gene Buzău, până la 31 decembrie 2019. Conform informațiilor prelimiare, acesta este primul pas dintr-o strategie a ministrului Adrian Oros de a-l schimba pe Chesnoiu de la șefia AFIR. În perioada în care Adrian Chesnoiu este “trimis” la Buzău, funcția de director general AFIR ar urma să fie ocupată de Sorin Radu, director AFIR la Satu Mare.

Părintele Vânătoru, declarat de două ori consecutiv „Omul Anului” la Buzău, se va întoarce pe postul de cercetător la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close