Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: A apărut proiectul! | Iată cum se va circula în Parcul Crâng

Edilii din Palatul Comunal au pregătit un proiect de hotărâre privind restricționarea accesului tuturor categoriilor de autovehicule în Parcul Crâng din municipiul Buzău. Nerespectarea restricției se sancţionează cu  amendă contravenţională cuprinsă între 1.000 și 2500 de lei.

Proiectul nu este pe atât de restrictiv pe cât se anunțase inițial. De pildă, societățile comerciale care își desfășoară activitatea în Parcul Crâng pot face aprovizionarea zilnic între orele 06:00 și 09:00, iar restaurantele care organizează evenimente în week-end și în zilele de sărbători legale beneficiază de câte 10 permise de acces fiecare, valabile în intervalul sâmbătă orele 1900 – duminică orele 0600 și duminică orele 1900 – luni orele 0600, respectiv în ziua de sărbătoare legală orele 1900 – a doua zi orele 600.

De asemenea, în aceleași zile și intervale orare este permis și accesul taximetrelor.

Dacă proiectul va fi aprobat în cadrul ședinței din luna septembrie, va urma realizarea unui modelu de permis în baza căruia să fie permis accesul.

  • Excepții necesare.

Conform aceluiași proiect, accesul în Parcul Crâng pe aleea dinspre strada General Grigore Baștan este permis doar autovehiculelor aparținând Societății Comerciale “Urbis Serv” S.R.L Buzău și Primăriei Municipiului Buzău.

Art.7.- Se exceptează de la prevederile art. 1 vehiculele care aparțin Poliției Locale Buzău, Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Neron Lupașcu” al județului Buzău, Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău, precum și vehiculele specializate ale Companiei de Apă S.A. Buzău, RER SUD S.A Buzău, Urbis Serv S.R.L. Buzău și Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord S.A.- Sucursala de Distribuție a Energiei Electrice Buzău, precum și ale Primăriei Municipiului Buzău.

Art.8.- Nerespectarea prevederilor art. 2, 3 și 4 se sancţionează cu  amendă contravenţională cuprinsă între 1.000 – 1.500 lei pentru persoane fizice şi 1.500 – 2.500 lei pentru persoane juridice.”, se arată în textul hotărârii.

Persoanele fizice şi juridice interesate pot consulta proiectul de hotărâre pe site-ul autorităţii publice locale, la adresa www.primariabuzau.ro si la avizierul primăriei.

Propunerile, sugestiile sau opiniile cu privire la proiectul de hotărâre sus menţionat pot fi depuse la sediul Primăriei municipiului Buzău, Ghișeul Unic, până cel târziu 18 septembrie 2018, la responsabilul pentru relaţia cu societatea civilă, doamna Jipa Petronela.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

Colectează selectiv!

/* ]]> */