Politică Știrile zilei

SURPRIZĂ! Cine a părăsit astăzi PSD pentru ALDE

Astăzi a avut loc conferința de alegeri la ALDE Buzău, ocazie cu care s-a produs ceea ce mulți așteptau de atâta vreme. Senatorul Dorin Bădulescu și deputatul Adrian Mocanu s-au răzgândit: Ei au decis să nu mai rămână independenți și s-au înscris în ALDE, asta după ce au devenit indezirabili în PMP.

Dacă schimbarea taberei pentru cei doi aleși era cumva previzibilă, un politician buzoian a surprins azi pe toată lumea. Este vorba despre fostul viceprimar Fănică Bârlă, cel care a activat ca pesedist de frunte aproape 20 de ani, dar care a demisionat astăzi din PSD și a trecut la ALDE.

Ani buni, Fănică Bârlă a fost considerat unul dintre oamenii de bază ai organizației social-democrate de la Buzău. Apropierea de fostul lider Constantin Boșcodeală, dar și diferențele de opinie cu actualul primar, Constantin Toma, l-au plasat într-o zonă mai puțin favorabilă, ceea ce a culminat cu demisia sa de astăzi.

Până de curând, senatorul Dorin Bădulescu a fost fost membru al grupului parlamentar PMP. Anunțul trecerii sale la ALDE a fost făcut ieri de Daniel Zamfir, liderul grupului parlamentar ALDE din Senat: „Domnul senator Dorin Bădulescu se alătură grupului parlamentar ALDE. Din motive de sănătate nu poate fi aici.”.

Astăzi însă, Bădulescu a fost prezent alături de Adrian Mocanu la ședința condusă de Grațiela Gavrilescu, cea care le-a predat conducerea ALDE Buzău.

Astfel, deputatul Adrian Mocanu va fi președinte, iar senatorul Bădulescu, președinte executiv. Încă nu se știe dacă Fănică Bârlă va primi o funcție, acest lucru rămânând să fie stabilit în cadrul forurilor interne ale partidului.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.