SportȘtirile zilei
Trending

ULTIMA ORĂ: A murit antrenorul Romeo Ilie

A încetat din viață, la vârsta de 69 de ani, profesorul și antrenorul Romeo Ilie, considerat „părintele handbalistelor din Buzău”. 

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Sport Club Municipal Gloria Buzău:

„Cu nemăsurată tristețe și durere în suflet anunțăm trecerea în neființă a unui om care a însemnat enorm pentru handbalul buzoian! Domnul profesor Romeo Ilie ne-a părăsit astăzi, după o grea suferință, lăsând un gol imens în inimile noastre! Întregul personal al clubului SCM Gloria Buzău, unde domnia sa activat atâția ani, este alături de familia îndurerată și îi transmite sincere condoleanțe și multă putere în aceste momente dificile. Drum lin, nea Romică! Vă iubim!”, este mesajul apărut pe pagina de Facebook a SCM Buzău.
În octombrie 2022, prezent în Sala Sporturilor pentru a le susține pe fete | Foto: buzoienii.ro

Numele lui Romeo Ilie va rămâne sculptat în granitul handbalului românesc. A pornit de la zero şi aproape a ajuns în topul Ligii Naţionale de Handbal, fiind omul care a pus bazele singurei echipe performante de handbal din Buzău.

Fire ambiţioasă, Romeo Ilie a început să antreneze eleve de şcoală generală pentru handbal, apoi să facă selecţii şi să facă echipe cu care a intrat în competiţii. A obţinut un post de profesor în oraş, la Şcoala Generală nr. 6 şi a strâns fete din cartierele arondate.

În octombrie 2022, Romeo Ilie și-a pierdut soțial, răpusă de o boală cumplită, plecarea ei lăsând un mare gol în sufetul celui care s-a identificat cu handbalul buzoian.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button