Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Buzăul intră în scenariul verde

Veste nesperată pentru buzoieni, în criza generată de COVID-19. Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău va lua o decizie cu privire la scenariul epidemiologic din municipiul Buzău, după ce, în ultimele două săptămâni, rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut considerabil.

Astăzi, Buzăul are o rată de incidență de 0.75 de cazuri la mia de locuitori, în ultimele 14 zile fiind înregistrate numai 111 cazuri de COVID-19 în municipiul Buzău.

Potrivit legislației în vigoare, autoritățile vor hotărî scoaterea municipiului Buzău din scenariul galben și trecerea în scenariul verde.

Vestea îi bucură mai ales pe administratorii restaurantelor, și așa loviți greu de regulile stricte din pandemie. Începând de joi, aceștia pot utiliza spațiile pentru clienți, la capacitate maximă, cu respectarea normelor de protecție.

Dacă în scenariul galben localurile au funcționat cu 30% din spațiul destinat clienților, începând de mâine localurile vor putea folosi 50% din capacitate.

La nivel județean lucrurile stau și mai bine: rata de infectare este de numai 0.48% și doar 3 localități se mai află în scenariul galben: Cilibia, Brăești și Valea Salciei.

Toate celelalte măsuri stabilite la nivel național – obligativitatea purtării măștii, închiderea unităților de alimentație la ora 21:00, carantina pe timp de noapte – rămân în vigoare.

loading...

Un comentariu

  1. Nu credeți că s-a luat decizia de a da drumul la restricți cam târziu.Dacă nu lua Bucureștiul aceasta decizie ,,dormeam ” în continuare.Dl Tomița de unde crezi că vei face rost de bani,că doar stai prost cu bugetul….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button