CORONAVIRUS

ULTIMA ORĂ: Se pune pe vreme! | Cod PORTOCALIU de ninsori și viscol

Având în vedere avertizarea meteorologică COD PORTOCALIU emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru intervalul 27.11.2017/ora 20:00 – 28.11.2017/ora 16:00, sunt prognozate intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și viscol puternic, sub a căror incidență se va regăsi și zona montană a județului Buzău.

În acest context, pentru eficientizarea misiunilor de răspuns, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Neron Lupașcu” al județului Buzău s-au luat măsuri pentru activarea grupelor operative și prealarmarea personalului din turele libere în vederea asigurării rezervei de personal care să completeze, la nevoie, echipajele de intervenție.

Totodată, avertizarea a fost transmisă către membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, respectiv către comitetele locale pentru situații de urgență de la nivelul județului în vederea dispunerii măsurilor preventive și avertizării operative a populației în eventualitatea apariției unor situații de urgență.

Evoluția fenomenelor meteorologice este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Județean din cadrul I.S.U. Buzău, echipajele de pompieri fiind pregătite să intervină în sprijinul autorităților publice locale și populației din zonele posibil a fi afectate pentru limitarea și înlăturarea potențialelor efecte negative.


RECOMANDĂRI:

Pentru siguranța cetățenilor, recomandăm evitarea pornirii la drum pe timp de viscol și ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Înainte de plecare să se asigure că sistemul de încălzire funcționează eficient, rezervorul este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă.

Dacă viscolul vă blochează în trafic în afara localităţilor luaţi următoarele măsuri:

  • Trageţi pe dreapta. Porniţi luminile de avarie şi prindeţi o cârpă pe antena radio ori la geam;
  • Anunţaţi evenimentul la numărul de urgenţă 112 indicând locul unde aţi rămas blocat. Rămâneţi în autoturism până ce forţele de intervenţie vin să vă salveze. Nu părăsiţi autoturismul dacă nu vedeţi în apropiere o clădire în care aţi putea să vă adăpostiţi;
  • Porniţi motorul şi sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru a menţine cald în interior. Când motorul funcţionează, deschideţi uşor o fereastră pentru ventilaţie. Aceasta vă va proteja împotriva inhalări monoxidului de carbon. Curăţaţi periodic zăpada de pe ţeava de eşapament.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button