Știrile zilei

UPDATE: Răsturnare de situație în cazul cadavrului de la Pârscov

Atenție! Materialul conține informații și imagini care vă pot afecta emoțional!

UPDATE: Dacă inițial se credea că este vorba despre o crimă, raportul medico-legal a venit să contrazică ipoteza. Victima ar fi decedat în urma unei crize de epilepsie, pe cadavru nefiind descoperite urme de violență. În primă fază, anchetatorii au luat în calcul ipoteza unei crime comise sub efectul consumului exagerat de alcool.

 Potrivit anchetatorilor, bărbatul suspectat că și-ar fi omorât prietenul i-ar fi luat pensia de handicap de 375 de lei pe care a folosit-o în interes personal. Bărbatul în curtea căruia a fost găsit cadavrul a fost reținut pentru 24 de ore și dus la audieri.

Necropsia cadavrului au schimbat însă datele cazului. Anchetatorii iau în calcul că victima ar fi decedat în urma unei crize de epilepsie. Așa se face că bărbatul de 39 de ani va fi cercetat în stare de libertate pentru omor, înșelăciune și profanare de cadavre. Procurorii au dispus internarea pentru investigații la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca.


UPDATE: Victima este un bărbat de aproximativ 40 de ani, din satul Afumați, comuna Pârscov. Bărbatul lucra cu ziua și se cunoștea cu presupusul criminal, un bărbat de aceeași vârstă, diagnosticat cu o boală mintală. Circumstanțele producerii omorului sunt încă neclare: Tot ce se știe la această oră este că victima a fost îngropată în fața casei criminalului, după care a fost turnat beton deasupra.

În trecut, bărbatul bănuit de crimă a incendiat casa fratelui său.


ȘTIREA INIȚIALĂ: Descoperire macabră, într-o gospodărie din localitatea buzoiană Pârscov. Trupul unui bărbat ucis în urmă cu aproximativ o lună a fost dezgropat chiar din fața casei presupusului criminal.

Se pare că cei doi erau tovarăși de pahar. După o partidă de băutură, bărbații s-au luat la ceartă, iar până la bătaie nu a mai fost decât un pas.

Se pare că proprietarul locuinței l-ar fi omorât în bătaie pe amicul său, după care l-a îngropat chiar în fața casei.

În baza unor indicii temeinice, polițiștii s-au deplasat la casa presupusului criminal și au început săpăturile. Cadavrul a fost scos la suprafață cu ajutorul unui utilaj.

Criminalul ar fi fost deja reținut.

Revenim cu detalii!


UPDATE: IPJ Buzău a revenit cu următorul comunicat de presă:

În seara zilei de 26 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de poliție rurală Pârscov au fost sesizaţi cu privire la dispariția unui bărbat în vârstă de 37 de ani, din Pârscov.

Imediat după primirea sesizării, polițiștii au început activitățile de căutare și depistare a persoanei dispărute. Activitățile au fost reluate în dimineața zilei de 27 februarie a.c.

Din primele cercetări, s-a stabilit faptul că bărbatul în cauză, ar fi plecat de la domiciliu voluntar în urmă cu trei săptămâni, ultima dată fiind văzut în compania unui apropiat din localitate.

Avand în vedere cele constatate, s-a constituit o echipă complexă formată din polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Buzău, criminaliști, polițiști din cadrul Secției de poliție rurală Pârscov și un medic legist, sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, care au descins la domiciliul unui localnic de 39 de ani, cunoscut al persoanei dispărute.

În urma cercetării la fața locului, polițiștii au găsit trupul neînsuflețit al bărbatului dispărut, în curtea localnicului de 39 de ani. Acesta a fost transportat cu ambulanța la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.

Barbatul în vârstă de 39 de ani a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvărșirii infracțiunii de omor, urmând a fi prezentat magistraților Tribunalului Buzău cu propunere de arestare preventivă.

În cauză se continuă cercetările, cazul fiind declinat spre competentă soluționare către Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button