Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Ce se întâmplă cu strada Chiristigii

Nicio șansă n-a avut proiectul de schimbare a denumirii străzii Chiristigii în „Str. Arhiepiscop Epifanie”. La propunerea președintelui de ședință, consilierii municipali au votat în unanimitate retragerea proiectului de pe ordinea de zi, ceea ce echivalează cu renunțarea la ideea de atribuire a noii denumiri.

Încă de la lansarea în dezbatere publică, buzoienii s-au arătat sceptici față de schimbarea denumirii unei străzi pe care ei așa o cunosc de când se știu. Deși s-a spus că denumirea nu mai e în acord cu timpurile noastre (chiristigiu/cherestegiu = negustor de cherestea; persoană care se ocupă cu prelucrarea cherestelei), strada Chiristigii va continua să se numească așa până când voința majorității va decide altceva.

Arhiepiscop Epifanie Norocel (1932- 2013)

Ideea redenumirii străzii cu Poliția a apărut la începutul acestui an, atunci când, din dorința de a evoca personalitatea fostului chiriarh de la Buzău, edilii au decis să atribuie străzii Chiristigii denumirea de „Arhiepiscop Epifanie”. Propunerea a ajuns astăzi pe masa de lucru a consilierilor municipali, însă ea a fost retrasă din capul locului, cu unanimitate de voturi.

Epifanie Norocel a fost un episcop român, membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. A îndeplinit funcțiile de stareț al Mănăstirii Neamț, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Tomisului și Dunării de Jos, episcop al Buzăului și arhiepiscop al Buzăului și Vrancei.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

2 comentarii

  1. La Buzau municipalitatea transforma in eroi turnatorii la securitate . Tocmai turnatorii cele mai abjecte fiinte care ii tradau pe cei din anturajul lor pentru bani .
    SA VA FIE RUSINE

  2. Propun municipalitatii ca in cel mai scurt timp B-dul Unirii sa poparte numele tortionarului Alexandru Visinescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close