Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Copil în stare gravă, după ce a înghițit otravă pentru șoareci!

Știai că avem un grup dedicat noutăților din județul Buzău? Click AICI pentru a te înscrie!

Un băiețel de un an și zece luni se luptă să trăiască după ce a înghițit, din greșeală, otravă pentru șoareci.

S-a întâmplat astăzi în localitatea buzoiană Bâsca Rozilei. Potrivit Adevărul.ro, micuțul a fost transportat deja cu un elicopter SMURD la spitalul Grigore Alexandrescu din București.

Incidentul s-ar fi produs în prima parte a zilei în satul Bâsca Rozilei, ce aparține de Nehoiu. Câteva ore mai târziu, după ce a fost alăptat de mamă şi apoi lăsat să doarmă, copilul a început să se simtă rău. S-a albit la faţă, după care a leşinat, neavând nicio reacţie. Părinţii au chemat imediat ambulanţa, care l-a transportat pe copil la Spitalul Orăşenesc din Nehoiu.

Aici a fost stabilizat de medicul anestezist al unităţii medicale şi pregătit pentru a fi transferat echipajului unui elicopter SMURD, chemat între timp de reprezentanţii spitalului. Elicopterul a aterizat pe stadionul din Nehoiu și a plecat spre București la ora 13:40.

Potrivit medicului Sergiu Remişovschi, directorul spitalului din Nehoiu, băiețelul de nici doi ani prezenta simptomele intoxicaţiei cu substanţe organofosforice, adică otravă pentru şoareci.

Ipoteza a fost confirmată şi de părinţi. Aceștia le-ar fi spus medicilor că au observat grăunţe tratate cu otravă împrăştiate prin curte, chiar pe unde se jucase cel mic. Acum, părinţii ar putea intra în vizorul Protecţiei Copilului pentru neglijenţă.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button