Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Criminalul de la Săpoca NU merge în arest

Bărbatul care a ucis patru pacienți și a băgat în spital alți nouă nu va merge în arestul IPJ Buzău. În urma unei evaluări preliminare, instanța buzoiană a decis ca N. Lungu să rămână internat provizoriu la spitalul Săpoca, în baza articolului 247 din Noul Cod de Procedură Penală.

ARTICOLUL VA CONTINUA DUPĂ RECLAMĂ

Lungu nu a părăsit incinta spitalului în care a ucis cu bestialitate patru pacienți, pe fondul unui episod psihotic cauzat de sevrajul etilic. Starea sa de sănătate i-a determinat pe anchetatori să propună internarea sa în secția de psihiatrie, acolo unde poate primi tratamentul corespunzător.

Potrivit articolului 247 din NCPP, judecătorul de drepturi și libertăți poate dispune internarea medicală provizorie a suspectului sau inculpatului care este bolnav mintal ori consumator cronic de substante psihoactive, „dacă luarea măsurii este necesara pentru înlăturarea unui pericol concret pentru siguranta publică”.

În cazul de față, măsura de internare nevoluntară a suspectului de omor are drept scop asigurarea unei asistențe medicale specializate până la însănătoșire sau până la ameliorarea stării de sănătate.

Suspectul nu va fi păzit de polițiști, ci de personalul de supraveghere de care dispune spitalul.

  • O tragedie ce putea fi evitată.

Venită personal la Buzău pentru a supraveghea ancheta privind masacrul de la Săpoca, Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a declarat că tragedia putea fi evitată.

Potrivit înaltului oficial, un cumul de factori a creat premisele producerii uneia dintre cele mai odioase crime din spitalele românești. Factorul uman a jucat un rol hotărâtor în cadrul masacrului care a șocat întreaga lume medicală:

„Din păcate, aşa cum am precizat, s-a produs un lung şir de erori umane şi reiterez ideea că tragedia putea fi evitată. (…) De exemplu, se arată în fişa asistentei medicale că nu se lasă la îndemâna pacienţilor obiecte contondente. Stativul nu trebuia să rămână niciodată într-un salon cu probleme psihice”, a declarat Sorina Pintea.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: