Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Emoții mari la Vadu Pașii!

O nouă amenințate lângă Buzău. Localnicii din Vadu Pașii stau cu frica în sân după ce astăzi, inspectorii DSVSA Buzău au fost prezenți în gospodăria unui localnic în care a fost găsit un porc decedat. După eutanasierea altor trei exemplare bolnave s-a constatat că există leziuni ce ar putea fi provocate de pesta porcină africană.

După ce a fost informată de porcul decedat, p echipă a DSVSA s-a deplasat la gospodăria din Focșănei, Vadu Pașii, pentru ridicarea cadavrului, ocazie cu care s-a constatat că în aceeași gospodărie mai existau 3 suine care prezentau stări febrile (două cu simptome mai puțin accentuate și una în stare de agonie).

Animalul găsit în agonie a fost eutanasiat și transportat, împreună cu cadavrul raportat inițial la sediul DSVSA Buzău și s-a efectuat o decontaminare temeinică a gospodăriei.

În urma necropsiei, au fost evidențiate unele leziuni ale organelor interne care ar putea fi atribuite și pestei porcine africane (în cazul animalului eutanasiat de către echipa trimisă la Focșănei). Ca urmare, s-a decis retrimiterea echipei la fața locului pentru a sacrifica și ceilalți doi porci și s-a efectuat încă o dezinfecție a gospodăriei.

Probele recoltate de la toate cele 4 animale au fost trimise la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală (IDSA) București, pentru efectuarea analizelor specifice in PPA.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALEGE PRIORITĂȚILE BUZĂULUI!

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

Colectează selectiv!

/* ]]> */