Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Firma din Turda a sistat distribuția de cornuri pentru elevii din Buzău

Scandalul iscat în jurul subiectului „Laptele și cornul” în județul Buzău produce primele efecte. Firma din Turda, care distribuia elevilor din Buzău cornuri în cadrul Programului pentru Școli al României, s-a retras din acord. Decizia vine în urma numeroaselor reclamații legate de conformitatea produselor.

Cornuri mucegăite sau fără termen de valabilitate menționat pe ambalaj, produse distribuite în momentul în care elevii plecaseră deja de la școală. Au fost principalele reclamații ale elevilor și părinților din Buzău referitoare la calitatea produselor oferite micuților în cadrul Programului pentru Școli al României, în prima lună de școală.

În urma numeroaselor sesizări, autoritățile județene buzoiene au notificat firmele care se ocupă de acest program și le-au cerut să ia măsuri pentru a respecta termenii din contracte. Săptămâna trecută, președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, preciza că dacă lucrurile nu se îndreaptă, se poate ajunge la rezilierea contractului și găsirea altor soluții legale pentru ca elevii să primească în continuare lapte , corn și mere, în condiții decente și care să nu le pună sănătatea în pericol.

După o săptămână, firma din Turda care câștigase licitația și se angajase ca împreună cu o societate din Galați să distribuie cornurile în școlile din Buzău a admis că nu poate face față acestei situații și a decis să se retragă. Astfel, de acum, produsele de panificație care vor ajunge pe mesele școlarilor vor fi produse doar de societatea din Galați.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close