ARTICOLUL ZILEIȘtirile zilei

ULTIMA ORĂ: Liceenii de la Pedagogic, mutați din clădirea de pe Spiru Haret

Cu o săptămână înaintea începerii școlii, liceenii de la „Peda” află că nu vor mai învăța în actualul sediu.

Potrivit unei decizii de ultimă oră a conducerii Colegiului Național Pedagogic „Spiru C. Haret” Buzău, elevii din ciclul liceal vor învăța, în anul școlar următor, în sălile Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”. Mutarea elevilor din actualul sediu are legătură cu starea de degradare în care a ajuns aripa clădirii în care învățau liceenii.

Potrivit Campus Buzău, care a prezentat în premieră știrea mutării elevilor, o aripă a clădirii monument de pe strada Spiru Haret nu va mai putea găzdui cursuri, din cauza stării de degradare. Zilele trecute, din tavanul unor săli de clasă ar fi început să cadă bucăți din tencuială, iar experții au subliniat că pericolul repetării unor astfel de incidente este iminent.

În aceste condiții, de luni, cei aproape trei sute de liceeni de la Pedagogic vor învăța, după-amiaza, în sălile de la Colegiul Național „B.P. Hasdeu”. În actualul sediu vor continua să desfășoare cursuri elevii claselor primare și gimnaziale.

Între timp, reprezentanții școlii și ai primăriei caută soluții pentru reabilitarea clădirii monument de pe strada Spiru Haret. Conform sursei citate, un proiect a fost depus în urmă cu mai mulți ani, însă până în prezent nu au fost alocate fondurile necesare.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button