Știrile zilei
ULTIMA ORĂ

BUZĂU: Mesaj de alertă extremă | L-ați primit?

În urmă cu puțin timp, RO-ALERT a emis un mesaj de alertă extremă privind pericolul generat de incendiile de vegetație, care au pârjolit deja peste 5300 de hectare de teren numai în județul Buzău.

STOP INCENDIILOR DE VEGETATIE USCATA! FITI RESPONSABILI! In luna martie incendiile de vegetatie uscata si fond forestier au afectat peste 5300 ha,incendierea a 2 locuinte si mari pagube materiale. Incendierea terenurilor este INTERZISA si se pedepseste conform legislatiei in vigoare cu neacordarea subventiilor APIA si cu amenda. ISU BUZAU.

Cei mai mulți buzoieni au fost luați prin surprindere de alerta extremă a ISU, mai ales că un astfel de mesaj nu a mai fost trimis de sistemul RO-ALERT de luni bune.

Le fel de adevărat este însă și faptul că Buzăul se află pe locul al patrulea la nivel național în ceea ce privește incendiile de vegetație, suprafețele pârjolite de flăcări însumând peste 5300 de hectare.

În acest sens, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău s-a întrunit în ședință extraordinară din cauza incendiului de amploare de la Breaza și a dispus măsuri urgente. Astfel, Inspectoratul de Poliție Județean și Inspectoratul de Jandarmi Județean au primit ca sarcină să analizeze măsurile urgente ce trebuie dispuse pe raza a 8 localități în care s-au înregistrat, în ultima vreme, numeroase incendii. Este vorba despre Berca, Beceni, Scorțoasa, Săhăteni, Merei, Pietroasele, Cernătești și Breaza. IPJ și IJJ trebuie să arate, în urma evaluării, dacă se impune sau nu instituirea de zone speciale de siguranță publică, măsură prevăzută de lege în cazul unei criminalități crescute sau chiar scăpate de sub control.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: