Știrile zilei

ULTIMA ORĂ! Militari români, răniți în Afganistan

UPDATE: Militarii plecaseră în Afganistan în luna februarie, alături de peste patru sute de camarazi din Batalionul 300 Infanterie Protecția Fortei „Sfântul Andrei” din Galați.


Potrivit unei informări de ultimă oră, patru militari români aparținând Batalionului 300 Infanterie Protecția Forței, dislocat în Afganistan, au fost răniți, astăzi, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat, în provincia Kandahar. Identitatea militarilor răniți nu a fost încă dezvăluită, protocolul operativ impunând, mai întâi, anunțarea familiilor.

Starea celor patru militari români este stabilă. Anunțul a fost făcut de către șeful Statului Major General al Armatei Române, generalul Nicolae Ciucă:

„Suntem alături de cei patru militari români care au fost răniți sâmbătă, 13 aprilie, în jurul orei 10 (ora României), când o coloană de vehicule blindate MRAP (Mine Resistant Ambush Protected – vehicule rezistente la exploziile minelor și protejate împotriva ambuscadelor) operate de militarii Batalionului 300 Infanterie Protecția Forței, aflați în misiune în zona de responsabilitate din Provincia Kandahar, Afganistan, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament ușor de infanterie executat de insurgenți.

Infanteriștii români au acționat conform procedurilor și au respins atacul insurgent, având sprijin terestru și aerian din partea forțelor americane.

Cei patru militari răniți în urma incidentului au fost evacuați pe cale terestră către spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar, toți fiind conștienți și în stare stabilă.

În urma evaluării medicale, militari au fost internați, doi dintre ei cu fracturi în zona membrelor inferioare, unul cu traumatism cranian închis și cel de al patrulea cu fractură toracală. Starea lor este stabilă.

Sunt permanent informat despre evoluția de sănătate a militarilor.”a scris, pe Facebook, generalul Nicolae Ciucă.

În 2016 și 2017, România a pierdut trei militari aflați în misiune în Afganistan. Toți trei erau buzoieni:  sergentul Adrian Vizireanu, plutonierul Iulian Dumitrescu și caporalul Mădălin Stoica. Ei au fost decorați post-mortem și declarați eroi nationali. Familiile lor nu și-au mai revenit însă niciodată.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

/* ]]> */