Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: O bogăție URIAȘĂ revine municipiului Buzău!

Ziua de vineri, 27 iulie 2018, poate fi considerată o dată istorică pentru municipiul Buzău și pentru locuitorii săi. Pădurea Crâng a revenit în proprietatea municipiului Buzău, după o lungă perioadă în care s-a aflat în patrimoniul Romsilva.

Marele anunț a fost făcut în urmă cu puțin timp de către primarul Constantin Toma, care a ținut să precizeze că meritul îi aparține într-o mare măsură liderului PSD Buzău, Marcel Ciolacu, dar și deputatului Dănuț Păle:

„Într-un document din 14 aprilie 1881, regele Carol I a promulgat Legea privind trecerea pentru totdeauna în proprietatea publică a municipiului Buzăua  Pădurii Crâng. Vineri, 27 iulie 2018, președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea nr. 220/2018 privind trecerea în proprietate publică a municipiului Buzău  – sper eu, pentru totdeauna – a Pădurii Crâng.

Sunt mândru că, după numai doi ani, am reușit o asemenea victorie. Consider că este, în primul rând, meritul domnului deputat Marcel Ciolacu, care s-a ocupat de lege, și a domnului deputat Dănuț Păle, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specific.”, a declarat primarul Constantin Toma.

  •  Crângul va deveni cel mai mare parc din România.
Deputatul Dănuț Păle

Primarul Constantin Toma promite că va transforma Crângul în cel mai mare parc din România, prin proiecte ce urmează a fi discutate în perioada următoare.

Urmează niște pași prin care trebuie să transformăm această pădure de 182 de hectare în parc. Vom avea cel mai mare parc din România lipit de o localitate și avem o oportunitate extraordinară de a face un loc și mai frumos pentru buzoieni și nu numai. Putem crea aici o mare atracție națională și – în același timp – vom pune în valoare așa cum trebuie această avere inestimabilă pe care o are municipiul Buzău.”, a mai spus Constantin Toma.

Pădurea din care face parte Parcul Crâng, din municipiul Buzău, este de aproape două ori mai întinsă decât Herăstrău şi de zece ori, decât Cişmigiu. Doar o suprafaţă de zece hectare este însă amenajată pentru promenadă şi agrement, restul de peste 170 de hectare de pădure fiind străbătut doar de cărări din pământ, folosite de pădurarii care administrează fondul forestier.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Sper cu aceasta ocazie sa se reamenajeze si insulita de pe lac (cea de langa turnul de apa) asa cum era pe vremuri (am fotografii vechi) sa apara din nou statuia cu cerbul si caprioara sa se repare grota si pavilionul de sus….Podul reconstruit si daca se poate banci si felinare frumoase…..si in interiorul cat si pe malurile insulei…..de jur imprejur…..ar fi ceva de vis….Nu va zgarciti angajati un peisagist…..sa puna si flori perene etc etc…..Si mai ales nu o transformati in local public….restaurant cofetarie sau cine stie ce…….Ati putea-o numi Insula indragostitilor unde sa vina tinerii sa stea pe banci la lumina unui felinar si sa-si faca declaratii de dragoste…..iar batranii sa-si redeclare dragostea…..Asa sunt eu un romantic si sper ca nu vi se par aberatii ceea ce v-am propus…….Chiar si prima insulita se poate reamenaja. La toamna puteti seca lacul sa adunati toate buruienile si sa puneti pe fund un strat de pamant galben (special este in Jud BZ)impermeabil si deasupra nisip auriu…..Altfel va arata lacul…..Dar in primul rand amenajati cel putin 3 toalete publice Cea de la intrare, una pe langa locul de joaca obelisc si una langa lac…
    Va multumesc ca m-ati ascultat si va urez succes in urmatoarele proiecte in care poate veti tine cont si de propunerile mele…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!