Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Prietenii lui Cosmin Dan vor fi judecați pentru complicitate la omor calificat

Răsturnare de situație, în dosarul crimei care a cutremurat România la sfârșitul lunii februarie 2019! Cei doi tineri care i-au adus benzina lui Cosmin Dan pentru a o incendia pe fosta sa iubită, Valentina Nica, au fost trimiși în judecată pentru complicitate la omor. 

Poate începe judecata în dosarul în care doi tineri din Buzău sunt acuzați de  complicitate la omor calificat și complicitate la distrugere prin incendiere. Este vorba despre cei doi prieteni ai lui Cosmin Dan, autorul crimei din februarie 2019, dintr-un apartament de pe bulevardul Nicolae Bălcescu.

CAUȚI UN LOC DE MUNCĂ? PRIMĂRIA BUZĂU FACE ANGAJĂRI!

Astăzi, magistrații Tribunalului Buzău au analizat cazul, au respins cererile şi excepţiile formulate de unul dintre inculpați, ca fiind nefondate, și au dispus începerea judecăţii cauzei. Decizia poate fi contestată în termen de 3 zile de la comunicare.

“Respinge cererile şi excepţiile formulate de inculpatul C.R.Ş., ca nefondate. Constată legalitatea sesizării instanţei privind pe inculpaţii C. R. Ş. şi N.A. pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la distrugere prin incendiere şi complicitate la omor calificat…. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii C.R.Ş. şi N. A. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.”, se arată în decizia instanței.

Totodată, judecătorii au decis că cei doi tineri trebuie să rămână sub control judiciar.

CAUȚI UN LOC DE MUNCĂ? PRIMĂRIA BUZĂU FACE ANGAJĂRI!

“Respinge cererea de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar formulată de inculpatul C.R.Ș., ca nefondată.  Constată că subzistă temeiurile care au determinat luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpaţii N.A.  şi C.R.Ş. şi în consecinţă menţine această măsură preventivă cu toate obligaţiile impuse prin ordonanţele nr.382/P/2019 din data de 14.01.2020 ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.”

După deciziile luate astăzi, urmează să fie stabilit un prim termen în dosar.

Acuzarea se bazează pe o serie de probe și mărturii care i-ar putea incrimina pe cei doi tineri, aflați alături de Cosmin Dan în noaptea în care acesta i-a dat foc fostei sale iubite în apartamentul de pe bulevardul Nicolae Bălcescu. Cea mai importantă dintre mărturii ar fi cea a minorului Antonio Măcelaru, astăzi în vârstă de 16 ani, care ar fi povestit cu lux de amănunte despre discuțiile telefonice ale lui Cosmin Dan cu prietenii săi, inclusiv momentul în care acesta le-a cerut la telefon benzină cu scopul precis de a o incendia pe Valentina.

În urmă cu doi ani, o crimă petrecută în miez de noapte îngrozea România. Cosmin Dan, un tânăr de 21 de ani, din Buzău, își omora prin incendiere fosta iubită, pe Valentina Nica, de teamă ca aceasta să nu îi strice relația cu iubita actuală. Crima s-a produs la etajul nouă al unui bloc de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, în apartamentul Valentinei Nica. Vecinii au auzit zgomote, dar au ieșit abia când fumul și flăcările au inundat scara.

Ancheta crimei a durat mai bine de patru luni, încheindu-se cu un singur vinovat: Cosmin Dan. Anul trecut, acesta și-a aflat sentința: 24 de ani de închisoare și plata daunelor morale în valoare de 150.000 de euro către părinții fetei.

Încă de la început s-a susținut faptul că în apartament se mai aflau și alte persoane, iar cercetările aveau să confirme acest lucru. Din rechizitoriul procurorilor a reieșit că autorul și-a rugat doi prieteni – alături de care petrecuse la un club din București – să îi aducă benzină, pentru a-i da foc Valentinei. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă ani grei de închisoare.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: