Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Rețea de traficanți de droguri, destructurată de polițiștii buzoieni

Cinci persoane cu vârste cuprinse între 25 și 41 de ani au fost duse la audieri.

Miercuri, 19 ianuarie, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 23 de percheziții domiciliare în județul Buzău, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, din 2021 și până în prezent, 5 persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 41 de ani, ar fi introdus în țară droguri de risc (cannabis și rezină de cannabis), pe care le-ar fi vândut în Buzău.

Drogurile ar fi fost introduse în țară prin intermediul unor firme de curierat, disimulate în colete cu diverse produse și, pentru a asigura conspirativitatea activităților infracționale, acestea erau transmise pe numele unor persoane cu posibilități materiale reduse, cunoscuți ai bănuiților.

Un astfel de colet a fost interceptat de către organele de urmărire penală la data de 3 martie 2022, fiind descoperite 3.558 de grame de cannabis și 120,20 grame de rezină de cannabis.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 18 telefoane mobile, 3 grindere, un cântar, 40 de grame de droguri de risc (cannabis) și 1.100 de lei.

Au fost puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploieşti, polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, precum și jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău și Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

  1. Bravo,urmează ca echidistanta noastră justiție sa ii elibereze în câteva săptămâni cum a făcut cu mai toți infractorii prinși în ultimii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button