Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Se interzic deplasările și pe timpul zilei!

Recomandările devin obligație! Măsura intră în vigoare mâine dimineață

Astăzi, președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație prin care anunță noi măsuri restrictive pentru populație, în contextul creșterii importante a numărului de cazuri din România (186 în ultimele 24 de ore).

Potrivit șefului statului, recomandările în ceea ce privește circulația pe timpul zilei vor deveni, de mâine, OBLIGAȚIE. De asemenea, Armata va pune umărul la respectarea măsurilor.

În plus, persoanele din categoria vulnerabilă – cetățenii cu vârsta de peste 65 de ani – trebuie să rămână în casă.

Documentul ce cuprinde noile prevederi ale Ordonanței Militare vor fi gata până la sfârșitul acestei zile.

Iată o parte din declarațiile președintelui:

 • Tocmai am încheiat o ședință de lucru, au participat premierul și alți miniștri
 • Am evaluat situația care devine din ce în ce mai complexă
 • Am discutat măsurile suplimentare care se cer luate
 • Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a îngrădi răspândirea infecției
 • Se vor introduce noi restricții de circulație
 • Ce a fost până acum o recomandare devine obligație
 • Oamenii pot ieși la serviciu, să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente
 • Însă aceste restricții devin obligații

Vom reveni!

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

17 comentarii

 1. Acum trei săptămâni situația nu era complexă? sau erai prea preocupat de găinăriile voastre (complicii gălbejiți), cu anticipatele și moartea psdeilor! băi, prezidenteeeeee! Măști și costume de protecție, dezinfectante etc….nu armata pe străzi!!!! Pentru diasporezii tăi, acum trebuie să suferim cu toții. Stat criminal și de nimic!

   1. Ești robot sau ai fumat ceva? Vino în viața reală, mergi prin farmacii după medicamente absolut necesare, care nu se mai importă, programează-te la medic acum, ca să te vadă peste două săptamâni, și altele… Atunci să vedem a ce îți mai miroase.

 2. Foarte bine,doar ca acest lucru trebuia facut cel putin de o saptamana,iar granitele inchise complet ! Sacrificati personalul medical ,desi nu au echipamentul necesar de protectie ,sa stea la granite sa trieze persoanele care inca mai vin in tara , inconstienti ca pot fi infectati si la randul lor isi vor infecta familiile ! Cata lipsa de responsabilitate !

 3. Pentru cei care nu mai suferă de scepticism incurabil…nu vă doare prostia din capul vostru???
  De luna asta sunt în șomaj tehnic. Sunt obligat să trăiesc cu 75% din salariu, sporurile sunt anulate. Să înțeleg că pensiile și salariile speciale nu se micșorează, rămân neatinse pentru că ei sunt privilegiați??!Peste trei-patru luni cum va mai fi? când nimic din economie nu mai merge… Ce ”trăbă”, după vorba fătălăului, să se întâmple? Ce discurs vor mai avea atunci gălbejițiii?!

 4. Dacă vă aflați în autoizolare la domiciliu respectați cu strictețe recomandările autorităților, NU părăsiți sub nicio formă domiciliul pe perioada celor 14 zile, NU primiți vizitatori și NU intrați în contact apropiat cu eventualele persoane care vă furnizează alimente sau produse;
  o În cazul în care încălcați regimul autoizolării la domiciliu riscați amendă de până la 20.000 de lei, precum și dosar penal în cazul în care contribuiți la răspândirea virusului.
  o Reamintim că persoanele aflate în izolare la domiciliu sau carantinate în județul Timiș pot comunica/sesiza situațiile deosebite sau problemele cu care se confruntă la numerele de telefon: 0728 885 737; 0770 327 879.
  Numerele sunt asigurate în cadrul Centrului Județean de Coordonare
  Sant de acord , cu asta ,
  Dar ce sa spus cu ce va electronic nu sant de acord , ieșite alți care respecta regula si alti care nu cei care nu respecta ,poate sa ii si aresteze !!!!!!!!!!Nu din vina la alți sa pikam noii care respectăm!!!!!!!

  1. Așa este, dar virusul nu a apărut de azi. Diasporezii au început să vină deja de ceva timp în țară. Săptămâna trecută, chiar mai devreme, mișunau prin oraș după provizii și nu erau în carantină. Autoritățile n-au făcut nimic, i-au lăsat să zburde. Așadar, măsura este tardivă. Sănătate!

 5. Eu sunt una dintre persoanele sceptice. Si de ce n-as fi, daca nu primesc răspunsuri? De ce n-as fi, daca asta mi se pare un interes mondial, un altfel de razboi? De ce n-as fi, daca deja am acut gripele porcina si aviara? Nu ma doare-n…de situatia aceasta, mi se rupe sufletul fiindca vor fi multe rele pana vor fi iar bune. Economia va fi dezastruoasa, vom suferi mult, noi astia din patura de jos a societatii. Bosii vor ramane bosi si noi vom duce greul. As vrea sa cred, dar e ceva ce nu ma lasa, deci nu e vina mea, ca sunt sceptica. Infirmatiile prezentate nu-s neaparat reale. „Sefii lumii” au creat virusuri in laboratoare precum HIV, virusurile hepatice…etc si le-au raspandit printre noi. Scot vaccinuri, care ne omoara mai mult decat ne fac bine. Nu ma criticati fiindca sunt sceptica, eu n-am dat navala in magazine să-mi supraalimentez cămara, fiindca ar trebui sa impartim, sa suferim impreuna, sa ne ajutam. Deci, sunt sceptica fiindca in ultima saptamana din februarie au anuntat 6000 de cazuri de gripa si 60 de decese…de ce bu s-au lamentat atunci. Aaa, era un virus vechi. Si ce? La fet de contagioasa si mortala. Nu mai cred in nimic si-n nimeni, decat in Dumnezeu si fiul sau. Dumnezeu stie si doar in el cred! Doamne, ajuta-ne!

 6. Ce ne vom face, eu prevad ca nici cu masurile astea nu o sa vedem o scadere in nr. de cazuri si atunci ce masuri vor lua, o sa intre peste noi in case, o sa ne omoare?

 7. De ce nu au fost luate masuri cu cei din diaspora si au fost lasati sa ne aduca aceste frumoase cadouri?Oare nu este cumva rasplata pentru voturile primite?De ce pentru ambitia prosteasca a unora in frunte cu presedintele trebuie sa suferim majoritatea?Ce fel de democratie este asta?Cred ca se profita de starea de urgenta pentru a se limita drepturile.

  1. Bai voi nu sunteti sănătoși? Mai lăsați diaspora in pace,daca ei vin acasă,vin la familiile lor tampitilor, daca nu mai muncesc cu ce isi plătesc chiria,le-o platiti voi? Sau ei sa ramana pe străzi ca nu mai au voie sa intre in tara lor! Nenorocirile,numai la diaspora va gânditi ca aduc ei! Primul caz in Romania a fost de la acel italian care are afaceri in Romania,si in al doilea rand virusul este împrăștiat în toate tarile cine stie cu ce anume!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button