Știrile zilei
ULTIMA ORĂ

ULTIMA ORĂ: Se redeschid bisericile!

Guvernul a decis, marți, să includă redeschiderea bisericilor în Hotărârea de Guvern. Anunțul a fost făcut chiar de premierul Ludovic Orban. Acesta a mai anunțat că vor fi măsuri strice în lăcașurile cult, asta după ce săptămâna trecută, Patriarhia Română le-a cerut autorităţile să deschidă cât mai repede bisericile.

„Va fi un număr redus de credincioşi vor putea asista la slujbă. Trebuie stipulate regulile, de distanţare sociale, purtatul măştii, să existe dezinfectant,” a declarat Ludovic Orban, în şedinţa de Guvern.

Așadar, bisericile se vor redeschide cu reguli stricte, care trebuie respectate pentru reducerea răspândirii epidemiei de coronavirus. Decizia ar fi fost luată în cadrul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, au declarat surse liberale pentru MEDIAFAX. Săptămâna trecută, Patriarhia Română le-a cerut autorităților „revenirea grabnică la oficierea slujbelor religioase și în interiorul lăcașurilor de cult”, cu respectarea regulilor de distanțare fizică și de igienizare a spațiilor liturgice stabilite de autoritățile competente.

Marcel Ciolacu a pus presiune pe Guvern şi a anunţat că PSD va condiţiona votul pentru prelungire de reluarea slujbelor în interiorul lăcaşurilor de cult. Liderul social-democrat a reacționat rapid la vestea că slujbele în biserici se reiau, considerând că decizia ar fi fost influențată de PSD:

„Le-a dat Dumnezeu mintea de pe urmă! După atâtea luni, românii vor avea din nou dreptul să-și exprime liber credința, să meargă să aprindă o lumânare și să asculte slujba!

În final, totuși, au înțeles că pentru #PSD nu există jumătăți de măsură! Am spus că nu vom accepta rămanerea închisă a bisericilor, dar nici a spitalelor! Românii au dreptul și să se roage, dar și să se trateze în spitale. Cum să accepți păstrarea acestora închise în timp ce păcănelele se redeschid pentru profiturile prietenilor domnului Orban?!

Ar trebui ca Guvernul PNL să mai facă un pas. Dacă s-ar gândi și la români, nu doar la afacerile lor, ar trebui să dea drumul și la economie!

PSD va continua pe aceeași linie: NU VOTĂM NICIO PROSTIE a PNL, ci doar acele măsuri necesare, într-adevăr, pentru #sănătatea populației!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button