Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Șefa DSP, în vizorul procurorilor!

Lovitură pentru DSP Buzău. Medicul epidemiolog Carmen Scîntei ar fi angajatul intrat în vizorul procurorilor după ce ar fi venit la serviciu deși fusese confirmată cu COVID-19.

Potrivit portalului de știri șansanews.ro, dosarul deschis miercuri, 5 august, pentru zădărnicirea combaterii bolilor o vizează pe dr.Carmen Scîntei. Anchetatorii susțin că, în perioada 25 iunie-1 iulie, angajatul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău nu s-ar fi izolat la domiciliu, deşi  la data de 25 iunie ar fi intrat în contact cu o persoană confirmată ca fiind infectată cu COVID-19.

Procurorii susțin că reprezentantul DSP și-ar fi continuat activitatea profesională în cadrul instituţiei chiar şi după data 29 iunie, zi în care ar fi fost testat pozitiv cu coronavirus.

Redăm integral comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău:

La data de 05.08.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, a fost  înregistrată  o cauză penală având ca obiect infracţiunea de „Zădărnicirea combaterii bolilor ”, prevăzută de art.  352 alin. 2 Cod penal.

S-a reţinut faptul că, în perioada 25.06.2020-01.07.2020, un angajat al Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, nu a adoptat măsura izolării la domiciliu, deşi – la data de 25.06.2020 – intrase în contact cu o persoană confirmată ca fiind infectată cu virusul COVID-19, continuând să îşi desfăşoare activitatea profesională în cadrul instituţiei, chiar şi ulterior datei de 29.06.2020, când a fost şi aceasta testată pozitiv ca având acelaşi virus.

     Cercetările penale în cauză vor fi efectuate, cu celeritate, de organele de poliţie, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

     Precizăm că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi prezumţiei de nevinovăţie.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close