Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Situație DISPERATĂ pentru sute de buzoieni!

Sunt făcuți foc pe TransBus, din cauza faptului că firma se extinde tot mai mult pe rutele rurale. Drept urmare, transportatorii județeni au hotărât să nu mai aducă, luni, călătorii către municipiul Buzău.

Sute de navetiști sunt acum în imposibilitatea de a ajunge la serviciu luni dimineață, după ce transportatorii au anunțat că autobuzele vor rămâne în autogări. Începând cu ora 5:00, operatorii de transport vor protesta prin menținerea autobuzelor în autogări în semn de revoltă față extinderea Trans-Bus către comunele din jurul Buzăului.

De luni la ora 5 dimineața, tot transportul județean de persoane este oprit. Sunt anunțuri la autogări și am fost anunțați să informăm călători de această situație. Nu mai circulă niciun mijloc de transport din Buzău și de la capetele de linie. Asta până la rezolvarea situației cu extinderea Trans Bus pe traseele județene care au fost licitate la Consiliul Județean.”, este mesajul transmis de reprezentanții firmelor de transport.

În ultimul an, Trans Bus a devenit un jucător important și pe piața de transport județean, asta după ce a reușit să elimine concurența făcută de maxi-taxi în municipiul Buzău. Transportatorii județeni se plâng acum că Trans Bus le ia din clienți și se tem că ar putea opera și pe alte rute.

Exapansiunea societății de transport a început anul trecut, odată cu intrarea în legalitate a transportului către Mărăcineni, unde operează autobuzul 2. Au urmat apoi comunele Vadu Pașii și Gălbinași, iar acum se pare că se fac demersuri pentru extinderea Trans Bus către Țintești, Smeeni și Berca.

În tot acest timp, navetiștii trimit mesaje către redacțiile de presă buzoiene, cerând sprijin în lupta cu transportatorii județeni care vor să îi lase luni acasă:

Suntem sute de persoane care nu au cu ce merge la serviciu, respectiv liceu . În condițiile în care plătim sume exagerat de mari. In cazul meu , plătesc 170 de lei pentru 18 km , ceea ce din punctul meu de vedere este o sumă mult prea mare , pentru condițiile în care suntem transportați ,să nu mai zic de aceste minunate evenimente. Îmi voi cere banii înapoi pe abonament. Eu merg cu taxiul la școală luni , abia aștept să le văd reacția când mă voi duce cu bonul.”, ne-a scris Elena, elevă în clasa a XII-a la un liceu din Buzău.
Vă rugăm să faceți ceva și pentru noi in legătură cu transportul la Săgeata. Luni au grevă..nu pleacă nici un autobuz. Suntem disperați. Soțul lucrează și nu ajunge la muncă luni. Avem copil mic, salariul lui este singurul venit in casă. Ei nu se gândesc că rămâne lumea fara servici sau le taie din salariu. Nu se poate așa ceva.”, s-a plâns Georgiana, o tânără din Săgeata.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close