EducaţieȘtirile zilei

ULTIMA ORĂ: Trei clase din „Eminescu” nu merg la școală, marți și miercuri

O clasă de a XII-a din „Eminescu” nu susține, mâine, simularea examenului de bacalureat. Nici elevii celor două clase de a opta nu vor merge la ore.

Una dintre cele nouă clase de a douăsprezecea care învață la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Buzău nu va participa, mâine, la simularea examenului de bacalaureat. Motivul, un coleg a fost testat astăzi pentru coronavirus, iar rezultatul a ieșit pozitiv.

Mâine și poimâine, cele două clase de a opta și o clasă de a douăsprezecea din „Eminescu” vor lipsi de la școală. În liceu sunt patru cazuri de infectare cu coronavirus, doi elevi de a XII-a și două profesoare aflându-se în izolare. Ultimul caz a fost confirmat chiar azi, la un elev din anul terminal de liceu.

În consecință, consiliul de administrație al școlii a decis ca, marți și miercuri, colegii elevului de a douăsprezecea să rămână acasă, astfel că ei vor rata simularea de mâine la proba obligatorie a profilului. De asemenea, și elevii celor două clase de a opta au fost anunțați că, mâine și poimâine, vor sta acasă.

Astăzi s-a desfășurat prima probă a simulării examenului de bacalaureat, la nivelul județului Buzău participând 2570 din cei 3024 de viitori absolvenți de liceu. Mâine este programată proba obligatorie a profilului, la matematică sau istorie, iar miercuri va avea loc ultimul examen, la o disciplină cuprinsă în planul-cadru al profilului absolvit.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button