PoliticăȘtirile zilei

ULTIMA ORĂ: Un deputat buzoian îi cere demisia Vioricăi Dăncilă!

Bate vântul schimbării în PSD. Nemulțumiți de gestul Vioricăi Dăncilă de a-l fi primit pe Gabriel Oprea în PSD pe ușa din dos, mai mulți membri marcanți ai partidului au dat deja tonul unei mișcări pentru îndepărtarea fostului premier. Primul care a avut curajul de a-i cere demisia Vioricăi Dăncilă este deputatul buzoian Sebastian Radu.

Într-o postare pe Facebook, parlamentarul PSD explică de ce Dăncilă a greșit când l-a primit pe Gabriel Oprea în partid, făcându-l din simplu partener sindical vicepreședinte al Partidului Social Democrat și membru cu drept de vot în CEX.

Pentru derapajul grav, încălcarea Statului PSD și pentru „lipsa de viziune pentru viitor”, deputatul Sebastian Radu îi cere demisia Vioricăi Dăncilă:

„Tuturor celor care au acordat ieri încredere Partidului Social Democrat doresc să le mulțumesc. #Respect, în același timp, fiecare vot exprimat, indiferent de opțiune, deoarece consider că libertatea de a alege, modul în care a fost obținută această libertate și dreptul de a avea propria opțiune merită respect.
Ceea ce nu pot respecta, însă, este încălcarea prevederilor din documentele directoare ale unui stat, unui partid, sau unei organizații.
Doamna Viorica Dăncilă, actual președinte al PSD, a declarat în contextul prezenței domnului Gabriel Oprea la sediul partidului în seara de 24 noiembrie că, în urma semnării unor protocoale cu sindicatele, acesta a devenit în mod automat vicepreședinte al partidului și membru cu drept de vot în Comitetul Executiv al PSD. Această afirmație este extrem de gravă în condițiile în care Statutul Partidului Social Democrat prevede foarte clar, la articolul 140, care este componența Comitetului Executiv Național: membrii Biroului Permanent Național cu drept de vot; liderii grupurilor parlamentare; liderul PSD din Parlamentul European; președinții organizațiilor județene/de sector ale PSD; preşedintele organizaţiei municipale PSD Bucureşti; președinte PSD Diaspora; președinte PSD Republica Moldova; președinți ai TSD, OFSD, OPSD, LAL, PES activists.
Pentru mesajele de unitate și de promovare a principiilor social-democrate am susținut-o pe doamna președinte Dăncilă în dificilul parcurs pentru funcția suprema în stat. De asemenea, este important ca membrii sindicatelor și reprezentanții acestora să fie consultați atunci când se iau decizii care îi privesc. Totuși, numirea unui reprezentant al unui sindicat în structura de conducere și de decizie a partidului, care coordonează activitatea partidului între Congresele PSD, fără știrea celorlalți membri, nu este statutară.
Acest gest reprezintă o #abatere gravă de la prevederile statutului. Partidul Social Democrat trebuie să se reformeze, trebuie să arate că a înțeles mesajul românilor în urma alegerilor de anul acesta, iar personaje precum Gabriel Oprea și alții ca el trebuie să plece. Înainte de a cere cetățenilor încredere, trebuie să arăți că ai înțeles ce doresc.
De aceea, mă alătur demersurilor colegilor mei și, pentru gestul care denotă lipsă de viziune pentru viitor, pentru faptul că nu a înțeles care este voința cetățenilor, pentru derapajul pe care îl reprezintă încălcarea Statutului PSD, îi cer doamnei președinte Viorica Vasilica Dăncilă, ca o asumare a celor prezentate mai sus, #demisia și deschiderea procedurilor pentru implementarea unui program de #reformare a Partidului Social Democrat.
PSD trebuie reformat, dar nu cu Gabriel Oprea!”, a scris Sebastian Radu pe Facebook.

Și Gabriela Firea, primarul Capitalei, s-a delimitat printr-o postare pe Facebook, de decizia conducerii PSD de a-l pune vicepreşedinte pe Gabriel Oprea, din partea sindicatelor. Interesant este că Firea spune că nu a ştiut de această decizie şi că sunt şi alte persoane „controversate” care se lipesc de partid, pentru a-l „îngropa definitiv”.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close