ARTICOLUL ZILEIȘtirile zilei

Ultimele evoluții în proiectul „Gaze la Mărăcineni” | Anunțul primarului

În cel mult două luni, ar urma să înceapă lucrările pentru înființarea reţelei de gaze la Mărăcineni. Anunțul a fost făcut de primarul Constantin Dumitru, în cadrul întâlnirii lunare cu locuitorii comunei. În cadrul aceleiași ședințe, edilul a mai precizat că motivul întârzierii îl constituie o contestație depusă o firmă participantă la licițatie.

La ultima întâlnire cu cetățenii, organizată la Căminul Cultural din satul Potoceni, primarul Constantin Dumitru a vorbit despre unul dintre cele mai importante subiecte de pe agenta administrației locale: proiectul „Gaze la Mărăcineni”.

În cadrul discuțiilor, edilul a precizat, că aducerea gazelor naturale la Mărăcineni presupune implementarea a două proiecte distincte. Unul dintre ele, poate cel mai anevoios, tocmai s-a încheiat cu subtraversarea conductei pentru alimentarea viitoarei reţele de distribuţie. Cel de-al doilea presupune realizarea reţelei locale de distribuţie. Potrivit unei postări făcute pe pagina de Facebook, începerea efectivă a lucrărilor de înființare a rețelei și de racordare a locuințelor a fost întârziată de o contestație depusă, pe data de 12 august, de către o firmă participantă la licitație. Chiar și așa, întârzierea nu poate dura mai mult de două luni:

Așa cum am afirmat și la ultima ședință publică, proiectul de înființare a sistemului de distribuție a gazelor naturale în comuna noastră merge înainte, iar în aproximativ două luni ar trebui să înceapă lucrările în teren.

Procesul a fost întârziat puțin de o contestație depusă, pe 12 august 2022, de o firmă participantă la licitație. În termen de 20 de zile, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor urmează să ia o decizie, după care, dacă totul merge bine, ne apucăm de treabă!

Suntem conștienți de faptul că, în acest moment, orice întârziere poate produce un sentiment de scepticism și neîncredere. Totuși, noi vă asigurăm, cu onestitatea și buna-credință pe care le punem în tot ceea ce facem, că proiectul SE VA REALIZA, fiind o chestiune de săptămâni până când vom începe efectiv lucrările.

În cadrul proiectului, care are o valoare totală de 77,3 milioane de lei, vom realiza 4233 de branşamente de gaze naturale, lungimea totală a rețelei de distribuție de la nivelul comunei fiind de 38,182 de kilometri. Vă mulțumim pentru încrederea pe care ne-ați acordat-o de fiecare dată și vă asigurăm de întregul nostru sprijin!”, a scris primarul comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru.

„Înfiinţarea sistemului de distribuţie gaze naturale în satele Mărăcineni, Căpăţâneşti şi Potoceni” este un proiect cu fonduri europene, valoarea totală a acestuia fiind de aproape 92 de milioane de lei noi (valoare eligibilă – 77,3 milioane de lei). Suma de 77,3 milioane de lei are două componente: 65,7 milioane de lei, bani europeni şi 11,5 milioane lei de la bugetul naţional.

Potrivit Muntenia de Buzău, vor fi efectuate un număr de 4233 branşamente de gaze naturale de presiune medie, cu posturi de reglare la capăt, echipate cu sisteme inteligente. 4207 branşamente vor fi făcute la consumatori casnici, iar altele 26 la instituţii publice. Lungimea totală a reţelei de distribuire a gazelor naturale la Mărăcineni va fi de 38,182 kilometri.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button