Știrile zilei

Ultimele minute din viața Valentinei Nica

S-a așternut uitarea peste cazul Valentina Nica, însă pentru familie moartea tinerei rămâne o rană deschisă. De curând a avut loc un nou termen de judecată în procesul lui Cosmin Dan, tânărul acuzat că a ucis-o și incendiat-o pe fosta iubită, prilej pentru anumite persoane să arunce cu noroi.

De parcă durerea mamei nu era de ajuns, în spațiul public au apărut informații conform cărora Valentina băuse votcă în seara în care avea să fie ucisă cu bestialitate de fostul iubit. De parcă acest lucru ar fi făcut mai acceptabilă fapta tânărului care a curmat viața unui copil cu un viitor frumos înainte.

Mama Valentinei, Milica Dodan, a citit cu ochii în lacrimi materialul în care fiica defunctă este linșată mediatic. Imaginea fetei ucise apare alături de o sticlă de votcă, într-un colaj foto de toată jena:

„Nu mi-a venit să cred când am văzut așa ceva! Fata mea nu bea, era un copil bun..Da, era îndrăgostită, îl iubea sincer pe acel tânăr și suferea, numai inimioara ei știa cât suferise după el. Dar să spui că a băut o sticlă de votcă și că s-a mai dus după una, asta este strigător la cer.”, ne-a povestit Milica Dodan.

Revenită la muncă în Italia, mama Valentinei spune că nu crede că se mai poate întoarce să locuiască în orașul în care fiica ei a fost ucisă: „Apartamentul o să-l vând. Nu mă interesează nimic de acolo, nu vreau să știu de nimic. Vă rog să mă credeți că, atunci când trec pe bulevardul acela, întorc capul. Nu pot să mă uit acolo..”, ne-a mai spus Milica Dodan.

Mama Valentinei a rememorat clipele îngrozitoare din dimineața în care a fost anunțată că fiica ei a pierit într-un incendiu violent. I s-au înmuiat picioarele și n-a mai știut de ea, însă ulterior a simțit că ceva este putred:

„Am vorbit cu Valentina toată ziua de vineri. Era cam supărată, fiindcă fuseseră Cosmin și Anisia la ea la ușă, îi bătuseră cu picioarele în ușă, probabil să o bată. Cosmin fusese joi seară la Valentina, iar Anisia aflase și a făcut un scandal monstru.

Vineri am vorbit cu Valentina pe la 16:00. Fusese să-și cumpere o geacă; îi trimisesem eu bani. Apoi am mai vorbit pe seară, iar pe la miezul nopții, când am sunat-o, nu mi-a mai răspuns. Probabil că veniseră tinerii aceia la ea și începuseră petrecerea despre care se tot vorbește.

În timpul nopții știți ce s-a întâmplat. Puștiul de 15 ani a arătat în sala de judecată cum cei doi aduc benzina, iar unul dintre ei îi întinde lui Cosmin și bricheta. Fata mea a fost mai întâi bătută crunt, după care a fost stropită cu benzină și i s-a dat foc. 

Cred că asta a fost pe la 5:30-6:00. În acea dimineață am simțit că ceva e în neregulă. Nu a avut nimeni curajul să mă sune, mai ales că mă știau aici, în Italia, abia operată. Până la urmă, fratele meu și-a luat inima în dinți și m-a sunat. Din momentul acela nu mai știu nimic.”, ne-a povestit cu ochii în lacrimi mama tinerei ucise de Cosmin Dan.

Ajunsă în țară, mama Valentinei a aflat că ucigașul fiicei sale este chiar fostul iubit. Femeia îl cunoștea bine pe Cosmin: „M-am certat de atâtea ori cu el, fiindcă o tot necăjea pe Valentina. La un moment dat, ea a rupt-o cu el și a venit la mine, în Italia. Cosmin a venit aici după ea și a convins-o să se împace cu el, după care s-au întors în țară”.

Milica Dodan a venit în România pentru a asista la procesul în care Cosmin Dan este judecat pentru uciderea fiicei sale, Valentina Nica. La termenul de pe 24 octombrie au fost citați și tinerii prezenți în apartament în noaptea uciderii Valentinei.

Ședința a durat câteva ore și a avut drept scop audierea martorilor. Cele mai valoroase mărturii au fost făcute de către Antonio, puștiul de 15 ani aflat în apartament în momentul în care Cosmin a stropit-o pe Valentina și i-a dat foc cu bricheta.

Următorul termen în procesul în care este judecat tânărul va avea loc pe data de 28 noiembrie 2019.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

13 comentarii

 1. Acel fals jurnalist este un nesimitit si un obraznic. O scursura umana imbogatita din banii publici. Sper sa se dea o lege sa se interzica acesti naimiti ai meseriei si sa raman doar cei care informeaza corect, nu jigodiile..

 2. Aceasta scursura umana trebuie data urgent in judecata. Doamna Dodan, ma ofer sa va redactez cererea de chemare in judecata.

  Iata pe ce ne bazam:

  Noul Cod de Procedură Civilă
  – Articolul 78
  Respectul datorat persoanei decedate
  Persoanei decedate i se datorează respect cu privire la memoria sa, precum și cu privire la corpul său.

  Articolul 79
  Interzicerea atingerii memoriei persoanei decedate
  Memoria persoanei decedate este protejată în aceleași condiții ca și imaginea și reputația persoanei aflate în viață.

 3. Dumnezeu sa o ierte! Tare îmi e teamă că se încerca reducerea pedepsei prin invocarea argumentului discernământului diminuat.
  Urmăriți cu atenție acest dosar, va rog. Si relatati permanent!

 4. Nesimtitul care o face pe jurnalistul nu este nimeni altul decat Au..(edit),site ul se numeste Buz(edit)
  Acest nesimtit un pupincurist de altfel scrie in functie de cum este platit.
  Sper sa fie tarat in cat mai multe procese si executat.
  Va multumesc.
  Putere si condoleante familiei.

 5. Speram ca mercenarul Tereaca sa ramana si fara cei cativa cititori cu un singur neuron care ii citesc pisatii, cacatii si „stirile” scrise se Stapanul sau. Acest personaj toxic pentru buzoieni nu are ce sa caute in presa.

   1. La naiba nu sint mai rasariti
    Dar parca el intrece orice.
    Si domnul reporter aici de fapt Sontica,este platit sa scrie numai de bine dar Tureacă ăsta intrece orice imaginatie.
    Buzoienii ca si ceilalti romani sunt ca oile si se incred in stiri.
    Imi aduc aminte o perioada cand APA ERA SCUMPA,OTRAVITA,MURDARA ETC.
    ACUM DE CAND ESTE SAVULEASCA LA PUPITRU NU MAI LATRĂ PRESA NIMIC.
    CONCLUZIA O TRAGETI DUMNEAVOASTRA STIMATI CONTRIBUABILI.
    PRESA MANANCA INTR UN AN BANI CAT S-AR ASFALTA 20-30 KM DE STRAZI SI TOT CAM ATATIA KM DE TROTUARE.
    JOS CU toma faliment

 6. Declarații FALSE ! Rușine ! Am citit amănunțit tot ce scrie aici , toată declarația Milicai Dodan . De ce nu ați avut doamna grija de fata dumneavoastră ? De ce o încurajați sa intervină in relația lui Cosmin cu cealaltă fata ? Toată lumea știe cum dumneata erai de acord ca Valentina sa umble cu Cosmin , deșii Știați ca acesta urma sa se însoare . Rușine !

  1. Si sa gandit scarba asta de Cosmin ca pana sa se insoare o mai ardea cu una cu alta.Ma da ce baiat bun e asta .Se droga cu alcool ,cu droguri ,fu— a tot cei pica in mana ,.Este ca va pare rau ca nu a apucat sa se insoare matracuca cealalta cu criminalul?Un criminal e bun doar sub pamant .La 2 metri.|Ai luat o viata sa ti sa ia si tie viata .Asta trebuie .Scaun electric ,injectii letale sau biciuit pana asi da ultima suflare,ghilotinat .Oricum capul ala pe care al poarta e doar de capac la gat ,sa nui ploua in organism.

 7. Oooo, astia doi sunt bine, man. Tot jurnalist isi zice zi drogatul ala care isi ia bataie pe unde se duce.

  Ala e cu iarba-n nas toata ziua, da politia e pe amenzi si pe astealalte, pe găinarii, pe astea..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close