Știrile zilei

Un avion s-a răsturnat la aterizare, lângă Buzău

UPD!TE: Surse oficiale au declarat pentru site-ul Libertatea că avionul aparține Aeroclubului României, este civil și nu au fost victime.

Potrivit aceleiași surse, cei doi pasageri care efectuau un zbor de rutină sunt civili și nu a fost necesară nici intervenția SMURD, nici a ISU. Deocamdată nu se cunoaște precis ce s-a întâmplat, totul urmând a fi clarificat după o anchetă.


ȘTIREA INIȚIALĂ: Un accident aviatic, în care a fost implicat un avion AN-2, a avut loc astăzi în zona aerodromului de la Spătaru, potrivit ziarului „Puterea”.

În momentul în care aeronava s-a întors la sol, ar fi întâmpinat probleme tehnice la aterizare.

Finalmente, în ciuda eforturilor celor doi piloți, avionul a ieșit de pe pistă și s-a răsturnat.

Foto: Vlad Ștefan Orjan/ Puterea

Din fericire, nu au existat victime în urma incidentului.

Mai multe informații, aici.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

6 Comments

  1. Dupa accidentul cu mai multi morti de la Tuzla, printre care si buzoieni, parca stiu ca AN-2 fusese scos de la orice zbor, inclusiv de la cele de avio-chimie. Sa intelegem ca s-a schimbat ceva intre timp?

  2. Orice avion poate avea probleme tehnice ! Indiferent de tipul lui ! Daca renuntam la cate un tip de avion dupa fiecare problema tehnica, ramanem dracului fara aviatie in lume ! Boeing ce trebuie sa faca acum, la cate probleme au avut la avioanela lor ? Sa desfiinteze fabrica ? Avionul este o masinarie si ca orice masinarie, se uzeaza in timp si apar probleme !

  3. Aerodromul cu pricina este chiar la marginea Buzaului, iar unitatea de aviatie care exista candva acolo se numea 01920 Buzau, nu Spataru. Era avion civil pentru ca cele militare de tipul respectiv, din care si eu am facut vreo 100 de parasutari, au fost parcate la Boboc si lasate sa le distruga ploile si vanturile. Asta pentru ca, pentru accidentul de la Tuzla, in loc sa se consemneze in documente ca au fost facute mari greseli umane (parerea mea), s-a dat vina pe tehnica (AN-2) pentru a nu se arata cine sunt vinovatii reali. Acum s-a ajuns ca armata sa inchirieze avioane de acelasi tip (exceptionale pentru parasutarile de scoala). C-asa-i in tenis! Absolut de acord cu „Cetateanul Nervos”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button