ARTICOLUL ZILEIȘtirile zilei

Un avocat român atrage atenția asupra falșilor recenzori ce ne pot bate la ușă: „Atenție cui dați buletinul”

Avocatul Adrian Cuculis atrage atenția cu privire la riscurile ce vor apărea în perioada următoare, odată cu începerea etapei de recenzare a populației din ușă în ușă. Avocatul îi avertizează pe români că trebuie să fie prevăzători și să aibă grijă cui oferă datele personale. „Ce pot face cu datele dumneavoastră?” Simplu: „împrumuturi rapide cu dobanzi halucinante”.

Afirmațiile avocatului au loc în contextul începerii, pe data de 31 mai, a etapei de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință a populației care nu s-a autorecenzat on-line în perioada 14 martie – 27 mai 2022.

În această etapă, colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu față-în-față, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare” se arată într-un counicat al Institutului Național de Statistică (INS).

Aceeași sursă, citată de Antena 3, arată că aceștia vor putea fi uşor de identificat „în baza unei legitimaţii emise de Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor prin Unitatea administrativ-teritorială corespunzătoare (…)”

Avocatul Cuculis atrage totuși atenția asupra falșilor recenzori care ar putea bate la ușile românilor în perioada următoare:

„Atentie cui dati buletinul pentru “recensamant”.
De maine incepe recenzarea din usa in usa iar eu cred sincer ca vor incepe si niste fraude incredibile.
Destul de simplu, desi nu este obligatoriu, este posibil sa va treziti la usa cu “recenzori falsi”.
Poate va intrebati ce sa faca practic cu datele dvs.
Raspunsul este : imprumuturi rapide cu dobanzi halucinante.
Recenzorul inchipuit va poate cere CI ul, ii face poza si in cel mult o saptamana sunteti bun de plata asa ca ATENTIE pe cine primiti la usa si cui ii dati buletinul.
Datele personale pot fi folosite spre a fi facute credite online fara macar ca sa stiti.
Inca un aspect important. S-au intetit talhariile si furturile asa ca iarasi , atentie pe cine primiti la usa.
Conform legii, recenzorul are obligatia sa aiba si sa prezinte in acest sens, legitimatie de munca.
4. pe toată perioada de recenzare, în îndeplinirea atribuţiilor ce le revin, personalul de recensământ se identifică prin prezentarea legitimaţiei care le atestă calitatea;
PS – Identificarea persoanelor se realizează pe baza CNP, asa ca mai usor cu buletinul.”, a scris avocatul Adrian Cuculis pe pagina sa de Facebook, postarea adunând peste o mie de aprecieri și sute de distribuiri și comentarii.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: