Știrile zilei

Un buzoian i-a amanetat mașina concubinei și a ajuns în arest

Buzoian reținut pentru abuz de încredere, fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune

Un buzoian în vârstă de 42 de ani se confruntă cu trei acuzații grave, după ce a amanetat mașina concubinei sale fără acordul acesteia. Mai mult, bărbatul i-a falsificat semnătura și s-a prezentat la un amanet din oraș pretinzând că mașina e a lui.

Ieri, IPJ Buzău a anunțat că pe data de 12 septembrie 2023 a fost reținut un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Buzău, acuzațiile formulate fiind de abuz de încredere, fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune.

Potrivit poliției buzoiene, persoanele vătămate sunt o buzoiancă de 39 de ani, concubina bărbatului, și un buzoian în vârstă de 43 de ani, patronul amanetului la care a fost adusă mașina.

  • I-a falsificat semnătura concubinei, după ce a refuzat să-i returneze mașina.

Din cercetările efectuate de către polițiști, mașina ar fi fost cumpărată de concubina bărbatului, în perioada în care cei doi se aflau în străinătate. După un timp, bărbatul s-a făcut stăpân pe mașină și, întors în țară, chiar a refuzat să i-o mai returneze femeii.

Mai mult, el a hotărât să scape de autoturism, obținând o sumă frumușică de la patronul unui amanet din Buzău: 9000 de euro. Numai că planul său avea să-i aducă numeroase probleme.

Punând toate detaliile cap la cap, polițiștii au stabilit faptul că în data de 30 august, bănuitul ar fi oferit spre vânzare unei societăți comerciale din Buzău, reprezentată de bărbatul de 43 de ani, în baza unui contract de vânzare-cumpărare, un autoturism, proprietatea femeii de 39 de ani,  în valoare de 9000 de euro.

În urma unei constatări criminalistice grafoscopice cu privire la contractul de vânzare-cumpărare, a reieșit faptul că semnătura proprietarei nu ar fi fost executată de aceasta, polițiștii procedând la indisponibilizarea autoturismului.

Față de bărbatul în vârstă de 42 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unității de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

Se pare că bărbatul a mai fost condamnat în trecut pentru fapte similare, comise în special în state din Occident.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button