SIC COGITOȘtirile zilei

Un calvar numit Transilvaniei

Dacă mașinile ar vorbi, ne-ar spune să n-o mai luăm niciodată pe Transilvaniei. Numai că viața noastră nu e doar despre „îmi place”, ci și despre „trebuie”, iar strada cu pricina este cea mai rapidă legătură între oraș și localitățile de pe Valea Buzăului.

Transilvaniei e rana care doare din traficul buzoian, iar asta pentru că nu a fost făcută niciodată cum trebuie. Primarul Toma are însă „medicamentul” potrivit pentru această stradă intens circulată: un proiect european cu finanțare de 18,4 milioane de euro, care mai cuprinde și reabilitarea bulevardului Unirii și a Aleii Industriilor.

Lucrările la carosabilul și trotuarele străzii Transilvaniei ar urma să înceapă în primăvară, mai ales că licitația se află pe ultima sută de metri. Până la sfârșitul lunii ar urma să fie desemnat un câștigător, după care lucrările vor intra în linie dreaptă.

  • Există speranță pentru Transilvaniei.

Faptul că Primăria a reușit deja să modernizeze un tronson din strada Transilvaniei – cel cuprins între fabrica de bere și Global – le dă încredere locuitorilor acestei străzi. În reabilitare va intra nu doar carosabilul plin de gropi, ci și trotuarele pe care astăzi trebuie să faci echilibristică.

Proiect cu valoare totală de 18,4 milioane de euro are termen de finalizare anul 2022. De curând, primarul Constantin Toma a anunțat că municipalitatea se află în plin proces de licitație pentru reabilitarea a trei străzi de mare interes:

  1. Bulevardul Unirii, care va fi reconfigurat și prevăzut pistă pentru autobuzele electrice
  2. Aleea Industriilor, șosea ce leagă Șoseaua București de bariera Brăilei și care necesită urgent reparații
  3. Strada Transilvaniei, un drum istoric ce asigură și astăzi legătura dintre oraș și DN 10, cea mai scurtă cale către Ardeal

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

2 comentarii

  1. Strada Horticole știam ca va fi prima strada reabilitata în primăvara. Este plina de gropi sau mai bine zis cratere,. O aventura circulația pe aceasta strada. Anul trecut d nu-l primar a promis ca în septembrie 2020 va începe reabilitarea acestei străzi, acum câteva luni ca va fi prima strada ce se va reabilita în primăvara 2021.D le primar ați recunoscut ca e dezastru aceasta strada. Faceți ceva, nu doar promisiuni
    Suntem județul nr 1 la șomaj, dar primăria creste taxele și impozitele. Ce va mai pasa de locuitorii acestui oraș. Nu vrem avioane și locomotive, pasaj subteran deja cu probleme, vrem străzi decente în oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: