PoliticăȘtirile zilei

Un consilier municipal buzoian a fost exclus din partid

Prima „victimă” a referendumului de unire cu Ținteștiul este consilierul local municipal USR, Irinel Cîrstea, pe care partidul l-a exclus din cauza poziționării sale de partea primarului Toma. Cîrstea a contestat decizia la București, dar dacă nici Biroul Național nu-i va da câștig de cauză, alesul își va pierde mandatul din Consiliul Local.

Irinel Cîrstea a fost exclus ieri, în urma unei decizii luate prin vot în cadrul ședinței Biroului Județean al USR. Colegii u-au reproșat lui Cîrstea că s-a pronunțat public pro-Referendumului organizat de primarul PSD Constantin Toma, pentru unirea dintre municipiul Buzău și comuna Țintești, împotriva deciziilor forurilor de conducere ale filialei județene ale progresiștilor buzoieni.

De același delict de opinie se face „vinovat” și deputatul Emanuel Ungureanu, un alt susținător al referendumului pentru unirea municipiului Buzău cu comuna Țintești; numai că Ungureanu, ca parlamentar, nu poate fi „judecat” de un birou județean, ci doar de Biroul Național.

Decizia USR Buzău pare să fi deschis deja o cutie a Pandorei. Pare plauzibil scenariul conform căruia, odată exclus, Cîrstea va căuta să se răzbune și nu va dori să le rămână dator celor care l-au mazilit.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!