Știrile zilei

Un criminal eliberat după zece ani a recidivat în aceeași casă

Un bărbat de 38 de ani, care în 2009 a comis o crimă oribilă, a ajuns din nou în atenția poliției după ce a fost prins furând mâncare chiar din casa în care a avut loc fapta. Suspectul a fost plasat în arest la domiciliu.

La începutul lui martie 2009, o crimă șoca opinia publică din România. Tânărul, pe atunci în vârstă de 26 de ani, începuse o relație cu preoteasa din sat, rămasă văduvă în urmă cu câțiva ani. În fatidica seară, bărbatul a fost invitat de preoteasă acasă la ea pentru a-și petrece seara împreună. După ce au ciocnit câteva pahare, femeia a început să îi facă avansuri, însă tânărul ar fi refuzat-o.

Ar fi urmat un șir de jigniri din partea femeii, care l-au scos din sărite pe bărbat. Acesta s-a enervat, și-a strâns victima de gât cu un batic după care i-a înfipt o foarfecă în spate. Femeia a murit pe loc, iar tânărul ca să șteargă urmele a dat foc patului în care zăcea cadavrul.

După câteva ore, făptașul s-a predat Poliției. El a fost condamnat în 2009 la 15 ani de închisoare pentru omor, dar a fost liberat condiționat după zece ani de pedeapsă.

Luna aceasta, polițiștii Secției rurale Smeeni au fost sesizaţi cu privire la comiterea unui furt din locuinţă. În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii au stabilit că autorul faptei este nimeni altul decât ucigașul preotesei. El este bănuit că, în seara de 18 ianuarie, ar fi pătruns prin efracţie într-o locuinţă de vacanţă din Scutelnici, de unde ar fi sustras o bicicletă, mai multe unelte de bricolaj, precum şi bunuri alimentare.

Casa din care bărbatul din Scutelnici a furat acum este aceeași în care, cu 12 ani în urmă, a ucis cu sânge rece. Locuința aparține acum fiicei victimei.

Prejudiciul a fost estimat la 2.000 de lei, fiind recuperat în proporţie de 50% şi predat părţii vătămate, o femeie în vârstă de 34 de ani, din municipiul Bucureşti.

Față de bănuit a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate de poliţiştii Postului de poliţie comunal Scutelnici, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Ulterior, acesta a primit arest la domiciliu pentru 30 zile.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button