AdministrațieȘtirile zilei

Un drum din Buzău va fi reabilitat cu fonduri europene

Consiliul Județean Buzău continuă seria proiectelor de infrastructură cu finanțare europeană. Drumul Judeţean 203K va intra anul acesta în reabilitare și pe tronsonul Robeasca – Săgeata – Vadu Paşii, până în drumul european 85, în baza unui proiect cu finanţare nerambursabilă în valoare de aproape 26 de milioane de euro. Licitația a fost câștigată de SC OYL Company Holding A.G. S.R.L. din Slobozia, aceeași firmă care realizează reabilitarea tronsonului Mărăcineni-Podu Muncii.
Astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, şi Florin Micșa, directorul general al societății, au semnat contractul de proiectare-execuție pentru proiectul ,,Stimularea mobilităţii la nivel regional prin modernizarea infrastructurii rutiere de transport pe tronsonul limita Judeţ Brăila – Robeasca – Vadu Paşii (E85)“, proiect ce a fost promovat de CJ Buzău pentru finanțare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională.
În mandatul său, Petre Emanoil Neagu a atras aproximativ 90 de milioane de euro pentru proiecte județene.

Proiectul vizează modernizarea unui tronson de 36,68 km de drum de interes regional cu conectivitate la reţeaua trans-Europeană de transport.

Lucrările au un termen de execuţie de 62 de luni, reprezentantul firmei precizând că intenția este ca lucrările să fie realizate într-un an de zile, exceptând perioada proiectării și a iernii.

În cadrul conferinţei de presă organizate la sediul CJ, cu ocazia semnării contractului, preşedintele Consiliului Judeţean a mulţumit întregii echipe care a lucrat pentru obţinerea finanţării proiectului atât de important pentru reabilitarea infrastructurii rutiere judeţene şi a menţionat că până la finalul anului vor fi semnate şi alte contracte de finanţare.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close