AdministrațieȘtirile zilei

Un drum din Buzău va fi ÎNCHIS | „A plecat dealul!”

Situație critică pe un drum județean din Buzău, distrus pe o porțiune din zona Năeni, din cauza alunecărilor de teren. Anunțul a fost făcut de către președintele Consiliului Județean Buzău, care a precizat că DJ 205 va fi închis până la găsirea unor soluții și remedierea problemei.

În cadrul unei conferințe de presă susținute ieri, Petre Emanoil Neagu a făcut o scurtă trecere în revistă a activității Consiliului Județean, prilej pentru acesta să arate că instituția pe care o conduce a făcut mari progrese în zona infrastructurii de primă necesitate. Drumurile – a precizat Neagu – au fost și continuă să fie prioritatea zero a administrației județene, deși realizările n-au fost primite întotdeauna cu același zel cu care sunt primite, de exemplu, întârzierea unor lucrări.

O situație care le dă mari bătăi de cap reprezentanților Consiliului Județean o reprezintă însă cea de la Năeni, acolo unde alunecările de teren fac aproape imposibilă deplasarea:

„A sosit momentul să tratăm cauzele, nu numai efectele. Avem o problemă critică pe un drum județean. Este vorba despre zona Năeni. Acolo s-au făcut doar paleative zeci de ani, de pe vremea comuniștilor și până în ultima perioadă. Acum a plecat dealul și trebuie să facem neapărat ceva acolo! Cu siguranță vom închide drumul și până nu rezolvăm cu alunecările de teren, nu putem face nimic.”, a declarat, ieri, Petre Emanoil Neagu.

Liderul de pe Bulevard a precizat că județul Buzău încă mai are drumuri neconsolidate și neasfaltate de pe vremea romanilor, în special în zona de munte. Drumurile județene deja reabilitate și cele aprobate pentru finanțare sunt însă mult mai multe, iar speranțele că – în cel mult doi ani – Buzăul va fi un județ dezvoltat sunt tot mai aproape de adevăr.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: