Articolul zileiȘtirile zilei

Un individ terorizează Primăria Mărăcineni: „Omor toată primăria, nu doar pe tine!”

UPDATE: Bărbatul a fost lăsat în libertate.


Un bărbat de 38 de ani, din Mărăcineni, ține sub teroare o întreagă primărie, iar angajații par lipsiți de orice apărare. Bărbatul nu ezită să-i amenințe că îi omoară și că le dă foc, iar zilele trecute și-a descărcat deja nervii pe mașinile mai multor angajați. De suferit a avut și autospeciala poliției care venise să îl ia la secție pe individ.

Totul a început joi dimineață, atunci când poliţiştii Secției de poliţie rurală Mărăcineni au fost sesizați de către secretarul general al Comunei Mărăcineni, Marilena Sava, cu privire la faptul că, în noaptea de 19 spre 20 ianuarie, anvelopele unei autoutilitare staţionate în curtea unităţii ar fi fost distruse prin tăiere. De asemenea, și cele două mașini ale familiei sale, parcate în fața locuinței, s-au ales cu anvelopele tăiate de același individ.

Scandalul în care individul din Mărăcineni târăște primăria de comună are rădăcini mai vechi. Acum șase luni, când bărbatul a ieșit din pușcărie, a început să-i amenințe cu moartea pe angajații Primăriei Mărăcineni, pe care îi învinovățește de faptul că soția sa a primit custodia copiilor, după ce el a fost încarcerat.

Într-o discuție telefonică pe care individul o poartă cu una dintre angajatele primăriei, aceasta îi explică faptul că nu primăria, ci DGASPC a decis în privința minorilor și că doar această instituție are cunoștință de soarta copiilor lui. Chiar și așa, bărbatul anunță că îi va ucide pe toți angajații instituției, că le va da foc la case și că ulterior se va sinucide:

Asculțati la mine: Vă dau foc la case, vă omor și mă omor! Îmi iau gâtul singur, îmi bag cuțitul în inimă(…) Dacă nu aflu adevărul, moare jumate din Mărăcineni. Începând de la Titel Măleanu (actualul primar – n.red.), toți muriți în primăria aia!”, se dezlănțuie individul în cadrul discuției telefonice.

O parte din înregistrarea telefonică în care bărbatul amenință ca va face moarte de om ar fi ajuns deja în posesia poliției.

După toate aceste tensiuni, bărbatul a luat un obiect ascuțit și, în noaptea de miercuri spre joi, a înțepat cauciucurile mai multor mașini. Șapte la număr, potrivit ȘtirideBuzău.ro: două ale secretarei, una a primăriei, una a angajatei amenințate cu moartea și alte trei ale unor vecini.

Mai mult, camerele de supraveghere ale Primăriei Mărăcineni l-au surprins pe bărbat sărind gardul, în toiul nopții, pentru a distruge mașinile aflate înăuntru.

„În urma investigaţiilor, poliţiştii l-au identificat şi depistat la scurt timp de la sesizare pe principalul bănuit de comiterea faptelor. Este vorba despre Ion Frângulescu, un localnic de 38 de ani, fără ocupație”, scrie ȘtirideBuzău.ro.

Vineri dimineață, individul a primit vizita polițiștilor. Individul a devenit violent și le-a spart unul dintre geamurile autospecialei, înainte să fie urcat în ea. În urma probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de violarea sediului profesional şi distrugere.

Bărbatul urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: