Știrile zilei

Un judecător de la Tribunalul Buzău a fost EXCLUS din magistratură!

Reporter Buzoian – Știri în stare pură. *** Reporter Buzoian – Știri în stare pură. *** Reporter Buzoian – Știri în stare pură.***irimia-300x336
Un judecător de la Tribunalul Buzău a fost exclus din magistratură, fiind astfel sancţionat pentru săvârşirea unor abateri disciplinare, scrie DC News. Decizia nu este definitivă.
Potrivit unui comunicat transmis joi de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Secţia pentru judecători în materie disciplinară a admis, în şedinţa de miercuri, acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Eugen Irimia, judecător în cadrul Tribunalului Buzău:
[quote_box_center]„În temeiul prevederilor art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat domnului judecător Irimia Eugen sancţiunea constând în ‘excluderea din magistratură’ pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de 99 lit. a) şi i) din acelaşi act normativ – ‘manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu’ şi ‘nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa…”, se arată în comunicatul citat.[/quote_box_center]
Conform acestuia, decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button