EconomicȘtirile zilei

Un magazin din Buzău acceptă plata cu plastic, în loc de bani

„Hai să transformăm plasticul în bani!”, își începe viceprimarul Ionuț Apostu mesajul pe Facebook prin care îi încurajează pe buzoieni să recicleze PET-urile.

Primăria Municipiului Buzău vine cu o nouă provocare, de data aceasta dedicată tuturor iubitorilor mediului. În perioada 8 -17 noiembrie buzoienii sunt invitați să aducă la Carrefour un PET, urmând să primească în schimb un fruct sau o legumă.

Timp de zece zile, clienții a șase hypermarketuri Carrefour își vor putea achiziționa fructe și legume în schimbul ambalajelor de plastic, conform principiului un PET pentru un fruct sau o legumă, anunață compania. Inițiativa face parte din programul de economie circulară adresat reducerii cantității de ambalaje din plastic „Punem preț pe plastic”.

Plata cu PET-ul va funcționa timp de 10 zile în cele 6 orașe, după cum urmează: Carrefour Cluj și Carrefour Constanța: 11 octombrie – 20 octombrie, Carrefour Oradea și Carrefour Timișoara: 25 octombrie – 3 noiembrie, Carrefour Buzău și Carrefour Park Lake: 8 noiembrie – 17 noiembrie.

În perioadele menționate, clienții din cele 6 orașe vor putea cumpăra fructe și legume provenite de la producători locali în hipermarketul Carrefour din orașul lor, cu PET-uri.

„Plata cu PET-ul, parte a programului Punem preț pe plastic, reprezintă o inițiativă strategică din programul de sustenabilitate al Carrefour România. Succesul pe care l-a avut programul în București ne convinge că suntem pregătiți să luăm plasticul în serios și să îl folosim inteligent” a declarat Felician Cardoș, Manager Mediu Carrefour România.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close