Știrile zilei

Un medic din Buzău dă de pământ cu antivacciniștii

Subiectul vaccinării naște încă discuții aprinse în mediul on-line. Pe de o parte, autoritățile îi îndeamnă pe oameni să își administreze vaccinul anti-COVID-19, iar pe de altă parte antivacciniștii combat toate mesajele medicilor și refuză injecția.

Medicul buzoian Mădălina Constantinescu ia atitudine pe Facebook împotriva celor care combat vaccinul anti-COVID 19 și îi acuză că sunt vinovați de apariția valului 4 al bolii.

Într-o postare pe rețeaua de socializare, președintele Crucii Roșii Buzău le întocmește un rechizitoriu extrem de dur celor care, din ignoranță sau din răutate, se opun vaccinării populației și îi îndeamnă și pe ceilalți să facă același lucru.

În mesajul său, dr. Mădălina Constantinescu pune în balanță efortul uriaș al medicilor și al oamenilor de știință, care au muncit zile și nopți pentru crearea vaccinului, și atitudinea unor oameni „lipsiți de caracter, nulități care tremură, fiindu-le frica de necunoscut”.

„M-am săturat! DA, m-am săturat de cei care tot militează împotriva vaccinării.”, își începe mesajul tânărul medic buzoian, care precizează că țara a ajuns în această situație din cauza abuzurilor, a lipsei de educație și a lipsei unor principii elementare de viață.

Postarea medicului a atras aproape 200 de aprecieri și numeroase comentarii favorabile. E drept că au existat și voci care fie s-au opus, fie au ales calea de mijloc. Chiar și așa, textul publicat de dr. Mădălina Constantinescu rămâne însă un mesaj puternic împotriva ”antivaxxerilor”.

fb.com / captură de ecran
„M-am săturat!
DA, m-am săturat de cei care tot militează împotriva vaccinării. M-am săturat de toți cei care „știu ei” – fără pic de cunoștințe medicale, cei care se tratează acasă pentru că doctorii nu sunt buni de nimic. Pentru că cei care și-au tocit creierii la propriu, care au muncit zi și noapte pentru a scoate acest vaccin – aici mă refer la cercetători, medici și epidemiologi, să fie minimizați de oameni lipsiți de caracter, nulități care tremură, fiindu-le frica de necunoscut!
De ce „necunoscut”? Tocmai, pentru ca nu înțeleg ce este un vaccin și cum funcționează.
Am ajuns în valul 4? O, da! Și, cine e vinovat? Cine e vinovat de răspândirea la copii? Ce vină au ei?!
Dacă tu, ca adult, nu te gândești și ajungi să țipi că vaccinul face și drege, de ce nu ești curajos să strigi în fața părinților cărora le-au murit fiii și fiicele, în fața celor cărora le-a murit mama, tatăl, soțul, fratele, sora! M-am săturat de „vitejia” voastră.
Tipic: dacă nu se vede, nu există! Dacă nu se vede trauma unui copil bătut, nu există. Dacă nu se vede cancerul, nu există. Dacă nu ai tu un mort de îngropat, nu există moarte și durere! Păi, nu?!
Să vă fie rușine. M-am săturat de lipsa voastră de educație, de abuzurile voastre, de lipsa unor principii de viață elementare. Voi ați adus țara asta într-o asemenea decădere… Dar, lasă, că merge și așa!
Voi toți sunteți cei mai deștepți, cei mai informați, cei mai atotcunoscători din toată Europa, din toată lumea! Evident, inclusiv peste toți oamenii de știință.
Vă „aplaud” cu dezamăgire și gust amar!
O mamă, un medic, un om.”, a scris dr. Mădălina Constantinescu pe Facebook.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: