EconomicȘtirile zilei

Un milion de euro. Atât a primit Buzăul

Primăria municipiului Buzău va primi suma de 1.000.083 de euro de la bugetul de stat în vederea sărbătoririi Centenarului României Mari. Banii vor merge către activităti culturale si de refacere a infrastructurii.

Anunțul a fost făcut de către primarul Constantin Toma în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal de astăzi. Provocat de către reprezentantul opozitiei, consilierul liberal Constantin Ionescu, edilul sef a precizat că suma nu provine de la bugetul local. Mai mult decât atât, Buzăul ar fi privilegiat din acest punct de vedere, deoarece primeste un milion din cele 37 alocate la nivel national prin foaia de buget.

Domul Central din Cimitirul Eroilor, reabilitat în cadrul proiectului

Banii nu vor merge doar către activitătile cultutale prevazute in calendarul Centenarului, ci și către ridicarea de statui și reabilitarea unor momumente.

Prima manifestare importantă dedicată Centenarului va avea loc în luna mai, atunci când la Buzău se va organiza un eveniment național comemorativ cu participarea Președintelui Klaus Iohannis, a premierului Dăncilă, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a mai multor ambasadori. 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. Adica banii nu sunt neaparat ai buzoienilor, ci vin de la Bucuresti. Cine ne reprezinta la Bucuresti? Domnul primar doar ii cheltuieste. Ceea ce e foarte bine. Insa meritele cine si le asuma? Sa fim cinstiti pana la capat si sa informam corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button