Știrile zilei

Un nou parc, în municipiul Buzău | Culturi de lavandă, spații verzi, instalații moderne de iluminat

În această perioadă, în spatele ștrandului sunt în plină desfășurare lucrări de amenajare la unul dintre cele mai mari parcuri ale Buzăului. Construit între Parcul Tineretului și șoseaua digului, noul parc are 7.5 hectare, investiția totală depășind 18,3 milioane de lei, bani europeni.

Potrivit primarului Constantin Toma, noul parc ar urma să fie gata până în vară. Va avea alei pietonale, locuri de joacă, spații verzi, un sat de răchită, o cultură de lavandă, pergole, bănci și rețea modernă de iluminat. Vor fi amenajate de asemenea grădini unde buzoienii pot cultiva diferite soiuri de legume.

Prin apropierea parcului ar urma să treacă și viitoarea centură de est a municipiului Buzău, care are o lungime totală de 24 de kilometri. Anul trecut a fost semnat un protocol cu CNAIR, prin care municipalitatea cedează Ministerului Transporturilor terenul, urmând ca lucrările să înceapă în curând.

Până la sfârșitul lunii mai, noul parc ar urma să fie finalizat.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

3 Comments

  1. Nu avem locuitorii cate parcuri e capabil Toma sa ne faca. Va ramane in istorie ca primarul parc si cel care a revolutionat circulatia in oras, daca mai reușea sa ne lipească si de Tintesti eram deja o super metropola mai ceva ca in Dubai.

  2. Revolutia lui Toma nu se va opri aici : urmeaza spitalul municipal, aeroportul, metroul si multe altele….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button