ARTICOLUL ZILEIȘtirile zilei

Un nou parc va fi amenajat în Buzău

Autoritățile județene au renunțat la ideea de a mai construi un bloc pentru medici pe locul în care a funcționat, până în anul 2016, Maternitatea Buzău. Costurile prea mari și birocrația au fost cele care i-au determinat pe reprezentanții CJ să abandoneze proiectul. În schimb, pe terenul de pe bulevardul Gării va fi amenajat un parc pentru buzoieni.

De curând, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a anunțat că terenul fostei maternități va avea o altă utilitate. Prezent în studioul Focus TV, șeful CJ a anunțat că a renunțat la ideea construirii unui bloc pentru medici și că aici va fi amenajat un parc.

Edilul a arătat că Județul iese mai ieftin dacă va cumpăra douăzeci de apartamente, pe care să le renoveze și să le dea medicilor spre folosință gratuită:

S-a făcut o evaluare, trebuia să începem licitația pentru bloc, a ieșit o sumă destul de mare, circa 6 mil euro, am stat și m-am gândit, am discutat cu specialiștii din CJ. Am decis că ar fi mai bine să punem bani, să cumpărăm 10 apartamente pentru medici, apoi în funcție de solicitările domniilor lor, să mai cumpărăm alte 10, și iată cum s-a făcut blocul, și nu mai pierdem timp cu licitații. După aprobarea bugetului, după toate selecțiile de oferte, licitații, indiferent că vom cumpăra apartamente construite acum 10 ani sau apartamente noi, ele vor fi date medicilor care vor dori să le închirieze. Vor fi igienizate, îmbunățite.”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău.

Astfel, planurile conducerii Consiliului Județean pentru terenul de pe Bulevardul Gării s-au schimbat. În loc de bloc de locuințe, pe terenul unde a funcționat vechea maternitate ar urma să fie construit un parc.

O parte din terenul fostei maternități a fost deja promis Judecătoriei Buzău, care funcționează într-un sediu închiriat, în incinta Galleria Mall. Instituția de justiție ar urma să depună un proiect la Compania Națională de Investiții, prin care să își construiască un nou sediu.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: