EducaţieȘtirile zilei

Un nou succes al profesorului Bogdan Enescu de la Hașdeu plasează școala românească în elita matematicii

Profesorul buzoian Bogdan Enescu de la C.N. „B.P. Hașdeu”, renumit la nivel internațional pentru rezultatele deosebite la concusurile de matematică, a înregistrat recent un nou succes, după ce elevii pegătiți de el și-au adjudecat mai multe medalii de aur și argint la Olimpiada Internațională de Matematică de la Cape Town (Africa de Sud)

Elevii români și-au dovedit încă o dată priceperea la știința cifrelor, după image-2014-05-23-17330048-41-bogdan-enescuce au reușit să câștige o medalie de aur şi cinci de argint. Performanța este cu atât mai răsunătoare cu cât românii au avut de înfruntat peste 550  de participanţi din 105 ţări.

Medalia de aur a intrat în posesia lui Ştefan Spătaru (laureat cu argint şi bronz la ultimele două ediţii), elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Medaliile de argint au fost cucerite de Simona Diaconu, Paul-Gabriel Muscă, Andrei Teodor Andronache, Viorel Andrei Bud, elevi ai Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Ioan-Laurenţiu Ploscaru, elev la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea.

Echipa României a fost condusă de Radu Gologan, profesor universitar doctor al Universităţii Politehnica Bucureşti şi a fost însoţită de Bogdan Enescu, profesor la Colegiul Naţional „B. P. Hașdeu” din Buzău, în calitate de coordonator al activităţii elevilor.

Bogdan Enescu a intrat în istorie drept primul profesor român, fost olimpic internațional, al cărui elev a devenit la rândul său olimpic internațional. Autor al mai multor cărți de specialitate, profesorul buzoian a ales să profeseze la Buzău, deși fusese invitat să predea în Statele Unite ale Americii, la universități de prestigiu.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close