Știrile zilei

Un om cu frică de Dumnezeu

Un bătrân care venise în municipiul Buzău să-și cumpere provizii pentru iarnă, a pierdut o geantă în care avea 6.300 lei. Gheorghe Ioniță, bătrânul ghinionist din Vadu Pașii, a uitat borseta într-un autobuz. A găsit-o însă un om cu frică de Dumnezeu, care a sunat imediat la poliție.

Marian Andronescu (foto stânga), un localnic din comuna buzoiană Săgeata, a fost cel care a găsit borseta în autobuz și, fără să mai stea pe gânduri, l-a sunat pe șeful de post al comunei Săgeata pentru a-l informa că a găsit o sumă importantă de bani.

Printr-un fericit concurs de îmărejurări, banii au ajuns la păgubit. Luni, Marian Andronescu a fost felicitat de polițiștii din Buzău și răsplătit pentru gestul său.

Polițiștii reamintesc că însuşirea bunului găsit reprezintă infracţiune dacă bunul nu este predat poliţiei în termen de zece zile şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la trei luni, sau cu amendă.

Într-un alt caz, o adolescentă de 14 ani, din municipiul Buzău, a găsit pe strada Plevnei, în timp ce mergea la școală, o borsetă în care se aflau acte și bani, valută și lei, în total 10.000 lei.

Polițiștii au stabilit că borseta aparține chiar unui localnic de pe acea stradă. Cu o seară înainte, când a coborât din mașină, bărbatul a scăpat borseta, fără să-și dea seama.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: