Administrație Știrile zilei

Un pasaj modern va apărea în Buzău

Puțini dintre cei care trec astăzi pe lângă Catedrala Municipală „Sfântul Sava” din Buzău își aduc aminte că aici exista un pasaj subteran. Lucrarea rămasă neterminată a fost închisă în timpul administrației Boșcodeală. Vestea bună este că, în curând, calea de acces de sub Bulevardul Unirii va fi redeschisă populaţiei.

Printre proiectele care vor fi supuse aprobării consilierilor municipali în şedinţa de mâine se numără şi cel al pasajului pietonal subteran de pe bulevardul Unirii. Dacă va primi aviz favorabil de la consilierii municipali, pasajul ar putea fi inaugurat în această vară.

Una dintre gurile de acces ale pasajului a fost decopertată în ianuarie 2018 pentru a se putea constata starea lui şi pentru a se putea alcătui proiectul de reabilitare. Intenţia edililor a fost accea de a-l repune în circuitul pietonal cât mai repede dar, din cauza unor probleme obiective, pasajul se află în aceeaşi stare ca şi anul trecut.

pasaj 2
FOTO: Campus Buzău

pasaj 3

După ce va trece prin Consiliul Local Municipal, în cazul în care va fi aprobat, proiectul va fi pus în aplicare în cel mai scurt timp. Deja a fost concepută o primă viziune a modului în care va arăta viitoare construcţie a pasajului pietonal.

Zonele de acces în pasaj vor fi acoperite cu construcţii transparente, care nu vor afecta vizual clădirea Catedralei Municipale. În vara acestui an, edilii cred că vor putea tăia panglica inaugurală şi că buzoienii vor putea traversa bulevardul Unirii în deplină siguranţă pentru a merge la biserică.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

/* ]]> */