Știrile zilei

Un preot ALTFEL: Romeo Ene

Părintele profesor Romeo Ene este unul dintre clericii foarte apreciați de noua generație și nu doar de ea. Tânărul slujitor al Domnului a reușit să devină un model de preot în pas cu vremurile, iar misiunea de profesor la unul dintre cele mai apreciate colegii buzoiene îi dă posibilitatea de a fi permanent în contact cu tinerii, pe care îi povățuiește ca pe propriii copii.

Implicarea părintelui profesor Romeo Ene în viața școlii și a orașului este o componentă importantă a misiunii sale. Desele luări de poziție în legătură cu viața și obiceiurile tinerilor nu l-au îndepărtat deloc de elevii săi, așa cum s-ar fi putut crede. Ba, mai mult, încet, încet, elevii au început să-și facă din el un model la care să se raporteze.

Părintele profesor Ene este cel care a insistat că, măcar de 1 Decembrie, toți românii ar trebui să poarte însemnele Tricolorului și tot el este cel care l-a adus în fața tinerilor, pentru a le vorbi, pe rapperul Cedry2k.

Recent, părintele Ene a anunțat că va organiza un eveniment care va trezi în fiecare dintre noi nostalgia „vârstei fericite” și, totodată, îi da scoate pe copii în mijlocul naturii:

[highlight]„Parohia „Sf. Dumitru” – Buzau, cu binecuvantarea Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei si cu sprijilul Primariei Municipiului Buzau, organizeaza, vineri, 1 iunie 2018, in Parcul Tineretului, intre orele 10.oo – 13.oo, DESENE PE ASFALT. Nu exista limita de varsta😊 Prezenta obligatorie fara tablete sau smartphone🤣 Copii, scoateti-i din casa pe parinti sau pe bunici, veniti cu ei in parc si invatat-i sa redescopere copilaria !😉 Noi aducem creta, voi veniti cu talentul si cu buna dispozitie.
Va asteptam cu drag!”[/highlight],  a transmis părintele.

Părintele încearcă să promoveze printre tineri obiceiuri sănătoase. De ceva timp, unii dintre elevii său au redescoperit bicicleta, trotineta sau skateboard -ulși vin la școala cu astfel de mijloace de deplasare „verzi”.

[highlight]„Se pare ca este un trend ascendent. Chiar am mai primit niste imagini de la unele scoli, cu biciclete legate de garduri sau unele de altele. Am observat ca în centru, la Palat, lângă sediul PNL si la fosta librarie Casa Cărtii sunt montate parcări pentru biciclete. Ar fi interesant de promovat acest trend printre buzoieni, chiar cu o indicare a locurilor unde sunt parcări de biciclete prin oras si cu avertizarea soferilor de a proteja biciclistii.”,[/highlight] a declarat pr. prof. Romeo Ene.

În vârstă de 36 de ani, părintele Romeo Ene este paroh al bisericii „Sfântul Dumitru” de pe strada Parâng și profesor de religie la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Buzău. Tot părintele este cel care a organizat parastasele pentru cele 64 de victime ale cumplitului incendiu din clubul Colectiv.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

3 Comments

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • sunt preoti mai buni decat acest colvn, oare are pile la reportebuzoian ??? nu este deontologic fata de preoti cu adevarat dedicati din buzau

  • un altfel de preot🤔cel care le spune enoriasilor la slujba, cei mai multi fara pisibilitati financiare, ca pleaca sa i a parte la turul frantei(pe bani stransi la biserica) unde chetuielile sunt de mii de euro si unde ei nu vor ajunge niciodata. halal comportament chiar ca o alta bataie de joc.