AdministrațieEducaţie

Un primar buzoian investește în educație: uniforme GRATUITE pentru toți elevii din comună, premii în bani și alte surprize

Primăria comunei Berca se implică activ în viața școlii și nu doar la nivel declarativ. Edilul Ionel Dobrița și-a propus ca, anul acesta, o parte însemnată din bugetul local abia aprobat să meargă spre zona educației, pentru „un viitor promițător și durabil”. Primăria va cumpăra uniforme gratuite pentru peste 300 de elevi, îi va premia pe elevii de excepție și va susține financiar„Drăgăicutele”, ansamblu folcloric cu rezultate de excepție la concursurile de muzică.

„Pentru anul scolar 2017-2018,  în urma consultărilor cu parintii si cu cadrele didactice, am hotărât sa oferim elevilor o uniforma tip, care să diferentieze Scoala Berca de alte scoli si care sa ne reprezinte ca si comunitate. Peste 300 de elevi din cadrul claselor 0-IV, incadrati in scolile primare din satele Berca, Joseni, Plescoi si Valea Nucului  vor beneficia de aceste uniforme.

Vom mentine aceasta traditie, si an de an vom avea mici surprize pentru copiii din comuna Berca, iar in perioada Sarbatorilor de iarna, vom fi alaturi de ei cu daruri specifice Craciunului. Modelele de uniforme pentru fete si baieti, vor fi alese in urma unor dezbateri publice la care vor participa atat reprezentantii autoritatii publice locale cat si parintii elevilor din cadrul scolilor primare.”, a declarat primarul Ionel Dobrița.

 • „Este esențial să ne aplecăm către școală, dacă vrem ca viitorul nostru și mai ales al copiilor noștri să fie așa cum ni-l dorim cu toții.” – Ionel DOBRIȚA, primar Berca

O altă măsură menită să vină în sprijinul elevilor de la Berca se referă la premierea  elevilor cu rezultate deosebite la concursurile si olimpiadele scolare. Cei mai câștigați vor fi cei care vor avea media 10 la examenul de Bacalaureat si Evaluare Națională, ei urmând să fie premiați de Primărie cu suma de 1.000 de lei.

În luna octombrie 2016, a fost înfiintat Ansamblul Folcloric „Drăgăicutele”, care va fi sprijinit în activitatea cultural-artistica din anul 2017. Vor fi cumpărate costume populare traditionale, care sunt extreme de necesare.

„Nu vom uita in acest sa sprijinim parohiile din toate satele cu cate o suma de bani impartita in mod egal si vom fi alaturi si de echipa de fotbal Petrolul Berca, incercand impreuna cu echipa de conducere de acolo sa ducem traditia mai departe.

O alta noutate pentru comuna Berca va fi din acest an si premierea cuplurilor care aniverseaza 50 de ani de la celebrarea casatoriei, nunta de aur, dar si premierea persoanelor care vor implini varsta de 100 de ani. Acestia vor primi pe langa un cadou care va consta intr-o suma de bani, o diploma și câte un buchet de flori din partea Primariei.

Tot in acest an, impreuna cu domnul viceprimar Ionescu Denis-Eugen si cu echipa noastră, ne-am propus dotarea parcului auto cu un autoturism marca Dacia Duster, o autovidanja cu curatitor pentru canalizarile din zona blocurilor, dar si un cilindru compactor, care este extrem de necesar pentru reabilitarea drumurilor satesti. De asemenea, ne propunem sa reabilitam prin asfaltare strazile care duc spre Bisericile din satele Berca, Ratesti, Plescoi si Joseni.”, a mai declarat primarul Ionel Dobrița.

Alte proiecte ale tinerei echipe din cadrul conducerii Primariei Berca pentru 2017 se referă la amenajarea spatiilor verzi si a parcurilor din toata comuna, construirea unei săli de sport moderne.

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

2 comentarii

 1. Buna ziu,numele meu este Pompilia Stanciu si locuiescin in sat Valea Nucului,localitate ce pare a fi marginalizata ,sosea plina de gropi,apa care curge la robinet ruginita .
  Avem nevoie si de spatii verzi si de parcuri ,dar ore aceste sunt prioritare,?.Nu avem canalizare ,dejectiile merg in santuri, apa curenta asa numita potabila este ruginita si plina de calcar o sosea plina de gropi .Care sunt prioritatile?????????????
  Coductele de apa ingheata iarna si se sparg .

 2. Mare adevăr ați spus!
  Educația ar trebui să fie o prioritate, dar nu investind în uniforme pentru ciclul primar şi costume pentru Drăgăicuțe!
  Ce-i drept a avut de la cine sa invete! Marcu i-a fost profesor bun! Sper doar sa nu-i calce pe urme! Ma gandesc ca, atat el cat si echipa lui sunt constienti ca a ajuns primar doar pentru ca lumea se saturase de Marcu-cel care se credea stapan pe Berca!
  Scolile din comuna au nevoie de dotari pentru a face educație de calitate!
  Marcu investea doar în gradinite, Dobrita se posteaza peste tot cu Drăgăicuțele!
  Prioritati sunt multe si asta pentru ca:
  -nu avem infrastructura,
  -nu avem canalizare corespunzatoare,
  -avem „Amenajare peisagistică”- dar amenajarea lipseste cu desavarsire,
  -organizam festivalul carnatilor de Plescoi la Berca ( n-am inteles niciodata de ce nu se organizeaza la Plescoi), pentru a ne promova comuna al carei centru arata dezolant, intrarea in comuna este la fel de dezolanta,
  -peste tot prin comuna misuna sobolani, caini, te bazaie tantarii…..
  dar cred ca toate astea sunt detalii, de care, cu siguranta, dl primar si echipa lui, tanara si cu viziune, au tinut cont atunci cand si-au votat salariile, cele mai „mici” posibile pt o comuna cu cca 8000 de locuitori si asta pentru a face economii la bugetul local, economii din care sa faca mai apoi investitii benefice pentru comunitate( avand in vedere ca, de cand este primar, merge frecvent la cursuri pentru atragerea de fonduri nerambursabile, cursuri pe care presupun ca si le plateste singur)
  Poate ar fi de interes pt locuitorii comunei, ca tot ii place d-lui primar sa posteze (el sau echipa lui de postaci), pe site-urile de socializare, si ce salarii au el si angajatii primariei!
  Ar mai fi multe de spus, dar …….
  Zi buna, va doresc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button