Știrile zilei

Un profesor buzoian nu a fost primit astăzi la ore

O primă decizie a fost luată în cazul profesorului de la Liceul „Alexandru Marghiloman” și Școala Gimnazială Nr. 7, care a fost încadrat anul acesta la cele două unități de învățământ, deși figura în Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

Începând de astăzi, dascălul în vârstă de 40 de ani nu mai are acces în unitățile de învățământ. El nu a mai putut merge la ore, în urma unei decizii a Inspectoratului Școlar Județean Buzău.

Totodată, IPJ Buzău a început o anchetă, după ce s-a aflat că profesorul în cauză nu mai avea voie să predea la clasă. Numele său se regăsește în Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, motiv pentru care poliția a informat Inspectoratul Școlar cu privire la această situație în cursul zilei de vineri.

În aceeași zi, directorii celor două unități de învățământ au fost convocați la IȘJ. Conducerile sunt cercetate acum pentru abuz în serviciu, conform unui comunicat de presă emis vineri de IPJ Buzău.

Deocamdată, vineri am stat de vorbă cu conducerile celor două unități de învățământ și am decis, fiind o situație de urgență, ca acest profesor să nu intre de astăzi la ore, să nu mai intre în școală. Primele măsuri pe care le-am putut lua au fost cele de a interzice profesorului intrarea la ore. Astăzi voi solicita oficial documente vis-à-vis de statutul și de situația cadrului didactic în speță”, a declarat, pentru șansanews.ro, inspectorul școlar general Daniela Palcău.

În ceea ce-i privește pe cei doi directori ai școlilor vizate de anchetă, pentru moment Inspectoratul Școlar nu a luat o decizie, fiind așteptat rezultatul anchetei penale.

Atât timp cât este un caz preluat de polițiști, o să fac demersuri ca să văd care este situația pentru ca ulterior să putem să luăm măsurile administrative care se impun. Fiind la Poliție, trebuie să am răbdare să primesc de acolo documentația specifică.” – Daniela Palcău, IȘJ Buzău.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button