Educaţie

Un profesor din Buzău, printre cei zece dascăli exemplari incluși în proiectul „MERITO”

Monica Mocanu, profesor de matematică la Liceul Tehnologic „Costin Nenițescu” din Buzău, se numără printre cei zece profesori Monica-Mocanu_Buzau-II-min-1024x731valoroși selectați dintr-o bază de 150 de propuneri, de către comunitatea de antreprenori din cadrul Fundatiei „Romanian Business Leaders”.
Cei zece dascăli de excepție sunt incluși în proiectul „MERITO”, care își propune să prezinte societății modele de profesori din România: „Considerăm că avem nevoie de oameni care să ne inspire și care să inspire schimbări pozitive la nivelul întregului sistem educațional. Știm cu certitudine că există astfel de oameni. Profesorii României luminoase, care și-au ales și-și fac meseria din pasiune și cu sufletul, se împuținează o dată ce meseria devine indezirabilă la nivel de societate.”, se arată în programul proiectului.
Profesoara Monica Mocanu are 46 de ani și de 19 ani predă matematica la „Nenițescu”. Dascălul crede că notele influențează încrederea elevilor în forţele proprii. Se gândește că acestea ar trebui să fie confidențiale, să nu le afle toată clasa, doar familia și profesorii. Copiii cărora le predă au fost neglijați în școala generală:„Un elev nu o să fie fericit dacă îi Monica-Mocanu_Buzau-2-min-576x411spui că e ultimul sau că nu o să poată niciodată”. De aceea, vrea să-i ajute să devină conștienți de progrese.
Criteriile de selecție a celor zece profesori au avut la bază informațiile primite direct de la alți profesori, de la părinți și elevi sau foști elevi: „Am analizat atent informațiile primite, am discutat cu profesorii respectivi, am încercat să vedem în ce măsură reușesc să aducă responsabilitate, profesionalism și creativitate în muncă lor. Adică în ce măsură sunt profesorii de care noi toți avem nevoie și de la care noi toți putem învață., mai spun organizatorii.
Prin Merito, reprezentanții comunității își propun să aducă în prim-plan profesorii exemplari, aceia care schimbă Romania în bine pentru eternitate. Dintre cele 150 de propuneri, au fost aleși doar 10, însă organizatorii sunt de părere că profesorii excelenți sunt mult mai mulți. Ei au fost premiați și felicitați de către ministrul Educației, Adrian Curaj.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button