CulturăȘtirile zilei

Un scriitor buzoian a intrat în GREVA FOAMEI! Vezi unde s-a prezentat azi-dimineață

Scriitorul George Lixandru a ales această formă de protest după ce a rămas pe drumuri, locuința socială fiindu-i luată de primăria din Cislău.
Protest inedit azi-dimineață, în fața Consiliului Județean Buzău de pe bulevardul Nicolae Bălcescu. După ce și-a anunțat pe pagina de Facebook intenția de a protesta, George Lixandru s-a prezentat, în jurul orei 09:15, în fața sediului Consiliului Județean, purtând o pancartă cu mesajul „Greva foamei”.lixandru
„O viață întreagă m-am tot întrebat dacă are vreo importanță faptul cum mori sau dacă e bine să mori pentru o cauză ori o anume idee. Niciodată nu am ajuns la un răspuns decisiv. Au atârnat în balanță mereu alte și alte răspunsuri.
ASTĂZI, 16 OCTOMBRIE, ORELE 9.15, MĂ VĂD OBLIGAT SĂ „VERIFIC” AȘA ZISELE MELE SPECULAȚII. SUNT ÎN GREVA FOAMEI ÎN FAȚA CONSILIULUI JUDEȚEAN BUZĂU!
Dumnezeu să mă ierte, pentru că întotdeauna astfel de gesturi disperate sfârșesc cu moartea ori îmbolnăvirea iremediabilă a celui care are curajul să le facă!”, a scris Lixandru pe Facebook.
Motivul pentru care scriitorul a recurs la acest gest îl constituie faptul că, începând de joi, locuința socială oferită de Primăria Cislău i-a fost retrasă. Polițiști și jandarmi s-au deplasat imediat la fața locului, unde i-au comunicat protestatarului că riscă să fie amendat, deoarece nu ar avea o aprobare pentru o astfel de grevă.
La scurt timp, Lixandru a fost primit de către reprezentanții instituției conduse de Cristi Bîgiu, care l-au asigurat că vor găsi o soluție pentru rezolvarea situației locative a nemulțumitului.
Printre altele, protestatarul a mai acuzat autoritățile locale că nu îl susțin financiar în publicarea lucrărilor pe care le elaborează, preferând să aloce bani altor scriitori.
Potrivit jandarmilor buzoieni, dacă nu rennunță la protest, Lixandru ar putea fi internat la Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button