Știrile zilei

Un șofer care a avut permisul reținut în fiecare an pentru viteză a omorât cinci oameni

Un șofer care a avut permisul reținut an de an pentru abateri la regimul vitezei a omorât cinci oameni după o manevră criminală. Și nimeni nu a avut nicio problemă cu asta.

În prezent, un om moare la fiecare 6 ore pe drumurile din România, statistică ce ne plasează în topul țărilor din Europa la capitolul mortalitate pe șosele. La baza producerii accidentelor stau nu doar viteza și nerespectarea regulilor de circulație, ci și infrastructura deficitară și lipsa elementelor care ar putea spori siguranța pe șosele.

Miercuri, un șofer de 49 de ani, din Ialomița, a ucis 5 persoane după ce a pătruns pe contrasens și a izbit frontal un alt autoturism. În mașina lovită, un Opel cu numere de Dâmbovița, se aflau cinci bărbați din Buzău. Toți au decedat în urma impactului.

Șoferul vinovat de producerea accidentului avea permis de mai puțin de patru ani, dar era deja un „client” fidel al poliției. Din 2018 până în prezent a reușit să strângă zeci de amenzi pentru viteză, iar permisul i-a fost reținut an de an.

Cu toate acestea, nimănui nu i s-a părut ciudat că acest bărbat continuă să facă aceeași greșeală, nimeni și-a pus problema că un astfel de șofer circulă nestingherit pe șosele, ca o bombă cu ceas care stă să explodeze.

Niciun politician nu a avut curajul să promoveze un proiect legislativ care să reducă din elanul șoferilor inconștienți care ne omoară, zilnic, pe șosele.

Însuși Ministrul Afacerilor și Internelor, Lucian Bode, s-a arătat surprins de faptul că șoferul ialomițean a avut permisul reținut ÎN FIECARE AN, pentru același lucru:

M-am uitat dimineaţă şi am văzut respectivul conducător auto care a produs accidentul, permisul l-a obţinut, cred, în 2018. I-a fost reţinut în fiecare an: 2018, 2019, 2020. A fost sancţionat de zeci de ori pentru nerespectarea regimului de viteză. Ei, pentru astfel de oameni, care, iată, produc adevărate tragedii, a omorât patru oameni prin nerespectarea regimului de viteză şi intrarea în depăşire a unei alte maşini şi s-a întâmplat tragedia care s-a întâmplat. Pentru astfel de oameni sancţiunile sunt încă prea moi, deci prea blânde.”

Am ajuns să ne luăm la revedere de la cei dragi de fiecare dată când plecăm cu mașina. Pentru că, pe drumurile de la noi, orice călătorie poate fi ultima.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Un comentariu

  1. Poate se trezesc din hibernare şi reprezentanții statului…
    Şi dau legi concrete pentru şoferii agresivi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: